NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER : “ SAĞLIK HİZMETİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE SAĞLIK PERSONELİ ÖNEMLİ ROL OYNUYOR...”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  sağlık hizmetinin etkin bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmasında sağlık personellerinin önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, insanı temel alarak görev yapan sağlık personellerinin emeklerinin asla unutulmaması gerektiğine inandığını belirtti.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı  yayınladı.

 

Özellikle son yıllarda tıp alanında dünya genelinde önemli gelişmelerin sağlandığını kaydeden Ünver, mesajında sağlık hizmetlerin  bu gelişmeler ışığında zamanında ve  istenilen düzeyde vatandaşlara ulaştırılmasının vazgeçilmez bir önem taşıdığını ifade etti.

 

Ünver mesajında daha sonra  şunları kaydetti ,“Bilim ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüz dünyasında , özellikle tıp dünyasında baş döndürücü bir hızlılık içerisinde bilimsel bir çok gelişmeler kaydediliyor. Hastalıklarla mücadele konusunda bilim adamları bir çok yeni bilimsel tedavi yöntemi geliştirdiği gibi, öldürücü olarak bilinen hastalıkların bile önceden teşhisi halinde ölümcül hastalıklarla mücadelede önemli başarılar kazanılıyor. Tıp alanında bu gelişmeler meydana gelirken,insan sağlığının korunması en temel toplumsal bir hedef haline gelmektedir. Tıptaki bu yaşanan gelişmeleri halkımıza istenilen nitelikte ve hızlılık içerisinde ulaştırılmasında tüm sağlık personellerine önemli sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizde de bu alanda etkin hizmetlerin son yıllarda arttığını gözlemlemek bizleri sevindirmektedir. Doktor ,ebe, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının bu yönde meslek onuruna yakışır hizmet ürettiklerine olan inancımız tamdır. Sağlık hizmetlerinin sunumunda fiziki alt yapının üst yapı ile uyumlu hale getirilmesi yönünde ülkemizde de özellikle son yıllarda büyük çabalar harcanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin sunumunun çağdaş ülkeler seviyesine ulaştırılması yönündeki uygulamalar da bu kapsamda oldukça sevindirici düzeye ulaşmaktadır. Bu duygular içerisinde tüm sağlık personellerimizin 14 Mart Tıp Bayram’ını tebrik ediyor,selam ve saygılarımı iletiyorum.”