Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şehir merkezinin sağlıklı bir alt yapıya kavuşturulmasına yönelik çalışmaların büyük bir hızlılık içerisinde sürdüğünü belirterek, sürdürülen bu çalışmalardan dolayı çevreye verilen rahatsızlık nedeniyle vatandaşlardan özür dilediklerini ifade etti.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki alt yapı sisteminin günümüzün modern teknolojik gelişmelerine uygun bir yapı içerisinde yeni baştan ele alınması zorunluluğunun ortaya çıktığını söyledi. Ünver daha sonra  şunları söyledi: “ Nevşehir Belediyesi olarak şehir merkezindeki tüm kanalizasyon ve içme suyu şebekesini,  yaşadığımız yüzyılın teknolojik yeniliklerine uygun sistemler kullanarak yenilemeye başladık. Oldukça sağlıklı olmasının yanı sıra,eski sistemlerle karşılaştırıldığında daha uzun ömürlü olan   polietilen ve düktil boru  ile  buna uyumlu sistemlerin kullanıldığı alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte şehrimizdeki tüm ana yolları sıcak asfalt ile kaplayacağız.”dedi.

Ünver,bu çerçevede ilk olarak Atatürk Bulvarında alt yapı çalışmalarının başlatıldığını belirterek, bu konumdaki çalışmaların 2000 Evler Mustafa Paslanmaz caddesinde de önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade ederek şunları söyledi: “ Bu çalışmalar sırasında çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Tüm gücümüzle şehrimizde  alt yapı çalışmaları ile üst yapı çalışmalarını birbirine uyumlu halde ve daha uzun yıllar bu şehrin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir nitelikli olarak gerçekleştirilmesine özel bir önem gösteriyoruz.”