Nevşehir Semerkand İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen, Üniversitede okuyan yaklaşık 100 öğrencinin iaşelerini karşılamak amacıyla düzenlediği kermes, yapılan dualarla açıldı.

Semerkand İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kermesinin açılış törenine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Semerkand Buhara Derneği Başkanı Ahmet Feralan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dualar eşliğinde açılan kermesin açılış kurdelesini kesen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver, hanımların hazırladığı ev yapımı baklava, tatlı, hamur işi gibi yiyeceklerin yanı sıra el emeği göz nuru el işlerinin de yer aldığı kermesin stantlarını gezdi. Satışa sunulan ürünleri inceleyen Vali Aktaş, Dernek Başkanı Ahmet Feralan’dan ürünler hakkında bilgi aldı.

Vali Aktaş, Kermesin hayırlara vesile olmasını temenni etti ve kermesin düzenlenmesinde emeği geçen, hazırladıkları ürünler ile kermese katkı sağlayan vatandaşlara da teşekkür etti.

Dernek Başkanı Feralan ise; “Açılış törenimize katılım göstererek bizleri onurlandıran başta Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş’a, Belediye Başkanımız Hasan Ünver’e ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen kermesin açılışında konuşan Nevşehir Semerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Feralan, gıda, giyim, örgü, dikiş nakış ürünlerinden elde edilecek gelir ile yıl boyunca dar gelirli öğrencilerin gıda ihtiyaçlarının karşılamaya çaba harcayacaklarını belirtti. 
Yapılan duanın ardından  NevşehirSemerkand Buhara İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kermesi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından  açıldı.