NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar aday olup olmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

MHA Yazı İşleri Müdürü, Gazeteci Ali Çamur’a adaylığı ve pek çok konuda önemli açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, seçim tarihine daha uzun süre olduğunu ifade ederken, “Bazen yıllar çok kısa, 24 saat uzun süredir siyasette” diyerek yapacağı istişareler sonucunda kamuoyuna bu konudaki kararını açıklayacağını belirtti.

Adaylık konusunun sadece kendisinin alacağı bir karar olmadığının altını çizen Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, halen devam eden kamuoyu yoklamalarının olumlu gittiğinden bahsederken, şu ana kadar sonradan pişman olabileceği hiçbir açıklamanın içerisinde yer almadığına da değindi.

Başkanım yeni dönemde tekrar aday olacak mısınız?, Ya da sizin gönlünüzden geçen Ne? Sorumuza bakın Başkan Ünver ne cevap verdi; “Belediye Başkanlığına adaylığım konusundaki kesinlikle erken diyeceğimi iyi tahmin ettiniz. Daha çok zaman var. Halkın iradesiyle gelinen makamlarda kendi başınıza alacağınız kararların hiçbir geçerliliği yok. Bu sadece bir basamak olur. Bu konuda önce kendiniz karar vereceksiniz, sonra teşkilatlar karar verecek. Sonra partinizin üst yönetimi karar verecek ve ardından halk karar verecek. Böyle dörtlü bir silsilenin bulunduğu yerde benim kendi başıma devam edeceğim demem doğru olmaz. Benim mensubu bulunduğum Adalet ve Kalkınma Partisinin geleneğinde ve ahlaki hiyerarşisinde böyle pat diye çıkıp ben adayım diyemezsiniz. Bunları teşkilatlarımızla, partimizin üst düzey yönetimiyle, halkımızın kanaat önderleriyle istişare ederiz. Eğer bu istişareler sonucunda kendimize ihtiyaç olduğunu hissedersek devam ederiz. Kendimizi de alıp bir müzeye koymayız. Ama bize ihtiyaç duyulmadığını anladığımız anda da biz bu şehrin önünü tıkayacak bir anlayışın içerisinde asla olmayız. Farz edelim ben aday değilim dedim. Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız çağırdı ve Hasan Bey biz sizinle devam etmek istiyoruz dedi. Bizim siyasi ahlakımız gereği hayır ben devam etmeyeceğim diyebilir  miyim?. Ya da ben adayım dedim. Genel Merkezimizden çağırdılar Hasan Bey biz sizinle devam etmek istemiyoruz dediler. Hayır illaki ben aday olacağım diyebilir miyim?. Hayır diyemem. Biz bugüne kadar sonradan pişman olacağımız bir fikir beyanında bulunmadık. Nevşehir’in, halkımızın, partimizin, genel merkezimizin bize ihtiyacı var mı ona bakacağız. Kamuoyu yoklamaları yaptırıyoruz. Şu an her şey güzel gidiyor Allah’a şükür. Siyasette bazen yıllar çok kısa olarak hesaplanır. Bazen 24 Saat çok uzun süre olarak gözükür. Siyasi nezaketimiz nedeniyle şimdilik bu sorunuza bu kadar cevap verebiliriz.”