Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, medyanın toplumun gelişmesinde önemli bir güç oluşturduğunu  son yıllarda hızla artan potansiyele ulaşan basın mensuplarının özgür ortamda çalışmalarını yürütmesinin de büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü nedeniyle kutlanan Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk basınında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz 1908 tarihinin, basında modern tarzda özgürlüklerin başladığı bir dönemin başlangıcını oluşturduğunu vurgulayan Ünver,basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden söz edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. 

Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığının altını çizen Ünver şöyle konuştu: “Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerden söz etmem mümkün değildir. Toplumumuzun gelişmesinde de basın artık vazgeçilmez bir güç olarak ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Basının bağımsız bir yapıda bulunduğu ve sansür edilemeyeceği şekliyle simgeleştirdiğimiz basındaki özgürlük anlayışı, hiçbir şekilde medya organ ve çalışanlarının kişisel çıkarları doğrultusunda ,farklı kişi veya grupları delilsiz suçlama, töhmet altında bırakma, kişilerin toplum ve aile çevresinde küçük düşürülmesi, toplumdan ayırıcı ve iftira yapıcı nitelikte ortaya konulamayacağının bilinmesinin gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda basın özgürlüğü kendi başına buyruk, gerçekçi ve inandırıcı delil sunulmadan kişi ve kurumları zan altında bırakma ve kişilere ağır hakaretler yaparak egoların tatminine yönelik bir anlayış olarak değerlendirmek son derece yanlıştır. Onun için Basın özgürlüğünü oldukça iyi analiz etmek gerekir. Basının özgür bir şekilde yayınlarını sürdürmesi, toplumların daha bilinçli hale gelmelerinde ve onların karşılaşılan sorunların etkin çözümünde oldukça önemli olduğu düşüncesini paylaşıyorum. Bu vesile ile yıllarca aynı havayı paylaştığım, haberden habere koşuşturduğumuz  değerli  gazeteci arkadaşlarımızın bu mutlu günlerini kutlar, sağlık ve başarı dileklerimi sunar, saygılarımı sunarım. “