ÜNVER “TÜRK KADINI , ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNDE EN TEMEL GÜÇ”

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk kadınının yaşadığımız yüzyılda hayatın her alanında etkinliğini artırdığını belirterek , bilgi, beceri ve birikimi ile de  ülkemizin hızla kalkınıp büyümesinde önemli güç oluşturduğunu ifade etti.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında,  dünyanın en köklü medeniyetlerin hayat bulduğu Anadolu’da kadına büyük bir önem verildiğini vurgulayan Ünver,  dünyanın iki medeni ülkesi arasında imzalanan ilk yazılı barış antlaşması  konumundaki   Kadeş Barış Antlaşmasına Mısır Kralı 3. Ramses ile Anadolu Hitit Kralı  Hattuşili ve eşi Putihepa ’nın da imzalamasının, Anadolu’da kadına verilen önemin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Ünver, Türk tarihi boyunca da kadının toplum hayatında hep anne olma özelliği ile de el üzerinde tutulduğunu ve toplumun önderlerinden olduğunu kaydetti.

 

Ünver, büyük Türk Milletinin var olma savaşı konumundaki Kurtuluş Savaşı’nda da Türk kadınının erkeği ile birlikte bir çok fedakarlıklara imza attığını dile getirerek, “Cepheye yavrusu ile birlikte cephane taşıyan vefakar Türk kadını, bugün de  toplum  hayatında var olduğunu bilgisi, becerisi ve birikimi ile fazlasıyla ortaya koyar hale gelmiştir.”

 

Ünver, mesajında daha sonra şunları kaydetti; “Toplumumuzda kadın annedir ,  kadın eli öpülesi,cennetin ayaklarının altında olduğu müjdelenen ,fedakar ve cefakar özelliği ile toplumda hep var olmuştur. Türk kadını, sosyal hayatın da  en temel dinamiklerdendir. Kadınlarımızın her alanda daha bilgili ve daha becerili olabilmesi için Nevşehir Belediyesi olarak bir ilki yerine getirmek suretiyle “Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi”ni hizmete kazandırdık. Birçok branşta açtığımız eğitici kurslarımızla ev hanımlarımızın eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Nevşehir’in de her alanda gelişmesi sadece erkeklerin değil, kadınlarımızın da engin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile ciddi gelişmeler sağlayacaktır. Bu duygu ve düşünceler ışığında tüm  kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”