Türkiye' de bir örneği olmayan Huzur Evi Nevşehir'e yapılacak.

 Nevşehir, önümüzdeki günlerde yine Türkiye’ye örnek olabilecek bir yatırıma daha ev sahipliği yapacak. Yaşlıların gündüzlü ve yatılı olarak yararlanabileceği 500-600 kişi kapasiteli Huzurevi yapımına ilişkin projede sona yaklaşıldı. Belediye Başkanı Hasan Ünver “Nevşehir’de yaşlılarımızın kültürel, sanatsal ve sosyal alanda her türlü etkinliği yapabileceği huzurevi için proje çalışmalarımız son aşamaya geliyor.”dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin Han Odası Saklı Bahçe Lokantasında verdiği yemeğe katıldı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer tarafından karşılanan Belediye Başkanı Hasan Ünver,daha sonra gazetecilerle bir araya geldi.

Nevşehir’de görev yapan gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlayan Ünver,kamuoyunun bilgilendirilmesinin yanı sıra eleştiri ve önerileri ile idarecilere de önemli katkılar sağlayan gazetecilerin önemli bir mesleği yerine getirdiklerini ifade etti.

10 yıla yakın bir süreden beri Nevşehir’in her alanda büyümesi ve gelişmesi için ciddi yatırım hareketliliği içerisinde olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Ünver, 2014 yılının ilk müjdesini yine gazetecilerle paylaştı.Ünver Nevşehir’e 500-600 yaşlının yararlanabileceği bir huzur evi yapımı için proje çalışmalarının son aşamaya getirildiğini açıkladı.

Uygulama yöntemi ve sunduğu hizmet noktasında Türkiye’nin ilk örnek Huzur evini Nevşehir’de hizmete kazandıracaklarını belirten Ünver şöyle konuştu; “ Nevşehir’de 60 ve yaş üzerinde çok sayıda yaşlı insanımız var,bunlardan bir bölümü oğlunun veya kızının yanında barınıyor.Bu insanlarımızın da sosyal yaşamdan en etkin şekilde yararlanması gerektiği düşüncesi ile böyle bir proje geliştirdik. Proje çalışmalarının son aşamaya getirdiğimiz ve Kültür Park içerisinde 5000 metrekarelik bir alanda yapılandırmayı planladığımız Nevşehir Huzur evi yaklaşık 500-600 arasında yaşlı erkek ve kadınımıza hizmet sunabilecek şekilde dizayn edildi. Yaşlımız Nevşehir Belediyesi’nin Alo 153 telefonunu arayacak ve huzur evi aracı yaşlı insanımızı evinden alıp huzur evine getirecek. Burada sosyal, sanatsal çalışmalar yapılabilecek. Yaşlılarımız kütüphaneden yararlanabilecek ve özel olarak oluşturulacak bahçede tarım ürünleri de yetiştirebilecek. Bu tesisimizin yapımına bu yıl ortalarında başlamayı hedefliyoruz, İnşallah yıl sonu kadar da tamamlayıp yaşlılarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. ”diye konuştu.

 Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kapadokya Doğal Film Platosu” kitabının tanıtım toplantısına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Türk Sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır, gazetecilere sürpriz yaparak düzenlenen yemeğe katıldı.

Kazakistan Fahri Konsolosu Dr. Halil Uluer ile birlikte Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen akşam yemeğine katılan ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır,’ı karşılarında gören gazeteciler de şaşkınlıklarını gizleyemediler.

İnanır “ Basının saygıdeğer emekçi kardeşleri gününüz kutlu olsun, bugünde sizler ile birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyorum dedi. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile de bir süre sohbet eden Kadir İnanır,  “Nevşehir’e ben çok önceki yıllarda da çok defa geldim. Nevşehir şu anda büyük bir değişime uğramış kent görüntüsü veriyor. Tabi bu da bizleri son derece sevindirdi. Nevşehir ve Kapadokya’yı bir kez daha gezme fırsatım oldu ve bundan da son derece mutluyum. Nevşehir’de yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizi ve ekibinizi canı gönülden tebrik ediyorum  ’diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Ünver’de ,Kapadokya bölgesinin doğal film platosu konumunda etkili çalışmaların yürütüldüğü son yıllarda bu çalışmalara katkı sağlayan Türk sinemasının ünlü ismi Kadir İnanır’a teşekkür etti.

Daha sonra ise ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır ve gazeteciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.