Nevşehir'in Ürgüp İlçe Belediyesi tarafından, geleneksel Ürgüp bağcılığının tanıtılması ve geliştirilmesi için düzenlenen ''Ürgüp Bağbozumu Festivali'' başladı. 

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bu yıl 44.sü gerçekleştirilecek olan Bağ Bozumu Festivali 13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak ve iki gün sürecek...

Ürgüp’te 44.’sü düzenlenen Uluslararası Bağbozumu Festivali renkli görüntülere sahne oluyor...


Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kapadokya bölgesinde geçmişi 3700 yıl öncesine dayanan Ürgüp bağcılığının, günümüze dek çorak arazilerin bağ haline getirilerek devam ettirildiğini belirtti. 

Başkan Yıldız, şunları söyledi:  

Geleneksel olarak 3700 yıldan beri sürdürülen şarapçılık ve bağcılığın, kültürel gelişmeye paralel olarak daha modern yöntemlerle devam ettirilmesi en büyük beklentimizdir.'' 

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü mehter takımının gösterisinden sonra Hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar süren kortej geçişi ile devam eden festival, çeşitli yarşıma ve etkinliklerle devam ediyor...

Yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği festivalde, yarışmaların ardından katılanlara geleneksel festival pilavı ile üzüm ikram edildi. 

Festivalin ilk gün akşamında (13.09.2014 Cumartesi) bu akşam Türk Pop müziğin sevilen ünlü ismi Gülşen hayranlarıyla Ürgüp meydanında buluşarak konser verecek...

Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl 44. sü düzenlenen Uluslararası bağ bozumu festivali bugün Ürgüp Hükümet Konağı önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Avanos Kaymakamı ve Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa Eldivan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Mehmet Ali Tanrıver,Belde Belediye Başkanları, Ürgüplüler Derneği Başkanı Zekai Ulusoy, siyasi partilerden yetkililer, Ürgüp'lü vatandaşlar ve bölgede bulunan yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programın açılış konuşmasında Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Çocukluğundan beri kutlanan bağ bozumu festivalinin 44.sünün hayırlı olması temenni ederek, belediye olarak festivalin düzenlenmesinde amaçlarının yok olmaya, unutulmaya yüz tutan bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan bağcılık konusunda halkın bilgilendirilmesi bilinçlendirilmesi olduğunu ve göreve geldikleri günden bugüne bu geleneği sürdürdüklerini ifade etti.

Daha Sonra Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa Eldivan, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan konuşmalarını yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü tarafından Mehter marşları sunumu yapıldı. Açılış Programı Yunanistan Halkida Ürgüplüler Derneği) folklor ekibinin gösterimleri ve Ürgüp yöresi halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Etkinlikler yarın Bağ bozumu ve çeşitli yarışmalarla Üç güzeller mevkiinde devam etti.

 Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl 44. sü gerçekleştirilen bağ bozumu festivali bugün düzenlenen etkinlikler ile sona erdi.

Ürgüp üç güzeller mevkiinde düzenlenen bağ bozumu festivalinin ikinci gününe, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri A.Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bağbozumu festivalinin ikinci gününde, protokol konuşmaları ile başlayan etkinlikler daha sonra ise Gözde Yandı isimli öğrencinin gitar ve müziği ile devam etti. Etkinlikler daha sonra ise eller ve gözleri bağlı vatandaşların üzüm yeme yarışması ise devam ederken, yılın en iyi üzüm yarışmasının sonuçları da açıklandı. Bağbozumu festivalinde yarışmada derece girenlere çeşitli ödüller verilirken program yemek ikramı ile sona erdi.