Yoğun kış şartlarıyla boğuşan Başdere kasabasınıb bir anlamda imdadına yetişen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız kardeş belediye Başdere Belediye Başkanı Musatafa Karaman ı ziyaret etti. Son durum ve güncel konular hakkında bilgi alışverişnde bulunuldu.

Başdere Belediye Başkanı Mustafa KARAMAN ;

 

Karın yağışına benim kadar sevinen başkanda olmaz diye düşünüyorum.Nerdeyse kar duasına çıkacaktım bazılarının beyaz kabus diye düşündüğü kar başta doğanın en bereketli mola havasıdır.

Çiftçinin ekinleri karın yağması ile üzerleri kapanıp karın adeta yorgan görevi yapmasından dolayı donması önlenir,meralar aldığı su deposu ile güçlenir hayvancılık bereketlenir,yer altı suları bizim gibi kuyulardan alanlar için hele vazgeçilmez kaynaktır ve artar ,yeni kurulan ormanım atılan tohumlar ve dikilen fidanlar kar olmadan gelişmeleri ve çoğalmaları mümkün değildir,belediyelerin en zor mevsimi kış aylarıdır ama yol kapanır bir kac saat sonra açılır ama tükenen sular zor açılır.

Yakacaksız kalanı devlet kömür veriyor kimsesiz kalana devlet bakıyor yoksula devlet yardım ediyor hasta olana devlet her hastanede tedavi imkanları veriyor yüce rabbim devletimize milletimize ormanda dağda taşta aç kalan kurda kuşa yardım etsin .

Yeter ki karlar yağsın sobalar yansın çocuklar kızak kaysın

 

Belediyeciliğin dayanişma yardımlaşma orneği Ürgup belediyesi sağolsun yollarimızi açtı  teşekurler Fahri YILDIZ  baskanıma dedi.