Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Suriye'den gelerek Evka Mahallesinde yaşayan ve geçtiğimiz günlerde sokak hayvanlarının saldırısına uğrayan Cuma ve ailesini ziyaret etti.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Suriye'deki savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan, Ürgüp halkının misafiri olan ve kendilerine evka mahallesinde yeni bir hayat kuran aileyi ziyaret etti.
Suriyeli ailenin 6 çocuğundan biri olan 12 yaşındaki Cuma, geçtiğimiz haftalarda sabah evden çıktığı sırada civar köylerden getirilerek Ürgüp'e bırakıldığı tespit edilen sokak hayvanlarının saldırması sonucunda ağır yaralanmış, yapılan müdahalelerle vücudunun bir çok yerindeki yara tedavi altına alınmıştı.
Yaralanan Cuma ve ailesini olayın olduğu gün İl dışında toplantıda olması sebebiyle ziyaret edemeyen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Olayın olduğu gün il dışındaydım, Başkan Vekilimiz Mustafa Kılıç yakından ilgilendi, Cuma'yı hastanede ziyaret etti, İlçe Kaymakamlığımız ve İlgili kuruluşlarımız zaten konuyla yakından ilgilenmekteler. Ülkemizin ve İlçemizin misafiri olan Cuma ve ailesi'nin bizlere emanet olduğunu biliyoruz. Malesef üzücü bir olay yaşandı, sokak hayvanları konusunda belediye olarak hassasiyetimiz belli, kanunlar çerçevesinde kısırlaştırıp aşılıyor ve yaşatıyoruz. Küpe takıp doğal yaşamlarına bırakıyoruz, buna rağmen çevre köylerden bırakılan ve Veteriner Hekimimizin kontrolünde olmayan küpesiz bir grup sokak hayvanı malesef böyle bir olaya sebebiyet vermiş, üzgünüz ama Allah'a şükür Cuma'nın durumu iyi, daha da iyi olacak İnşallah" dedi.
Başkan Yıldız'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten aile ise, herkese çok teşekkür ediyoruz. Evka Cami İmamı Hüsnü Hoca sağolsun her zaman yanımızda, komşularımız her zaman halimizi hatrımızı soruyorlar, Allah'a şükür Cuma'nın durumu iyi, rutin kontrollerle pansuman yapılan yaraları inşallah kısa sürede daha da iyi olacak. dedi.
Yıldız, Suriyeli Cuma'yı sokak hayvanlarının saldırısından kurtaran Evka Cami İmamı Hüsnü Tural'a da teşekkür etti.