Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, düzenlenen halk toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, sorunları ve çözüm önerilerini dinledi.
Belediye Sinema ve Kongre salonunda yapılan halk toplantısına, Ak Parti İlçe Başkanı Aynur Asiltürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Halk toplantısında konuşan Belediye Başkanı Yıldız, "Toplanmamızın amacı yaptığımız hizmetleri paylaşmaktan çok sizlerin eleştirilerini göz önünde bulundurarak ilçemizin sorunlarını paylaşıp ortak bir çözüm üretmektir." dedi.
Halkın vermiş olduğu destekle en iyi ve kaliteli hizmeti yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 2009'da ilk dönem seçildiğinde İlçenin temel sorunları olan alt yapı, su ve kanalizasyon şebekesinin çözüme kavuştuğunu, Ürgüp'te artık uzun yıllar altyapı sorununun olmayacağını ifade etti.
Yıldız toplantıda vatandaşlarla son günlerde gündeme gelen bir hususu da paylaştı: "Belediyemiz hem su şebekesi için, hem de kanalizasyon alt yapısı için iller bankası ile %50 hibe %50 geri ödemeli olarak projeleri hayata geçirdi. Sayıştay tarafından yapılan denetimlerde Belediyemizin yapılan bu hizmetleri 2464 sayılı belediye kanununa göre Kanalizasyon ve su harcamalarına katılma payı adı altında vatandaşlarımızdan tahakkuk ve tahsil etmesi gerekmektedir. Uyarısında bulunulmaktadır, aynı zamanda geleceği daha rahat inşa etme adına hazırı tüketme yerine, hazıra destek olması amacıyla içme suyu ve kanalizasyon projelerinde katkı payı alınmasının zorunluluk haline gelmiştir.”
Yıldız, her türlü zorluğa rağmen, 2017 yılı da dahil olmak üzere 2013 yılından beri hiçbir belediye gelir kalemine zam yapılmadığını dile getirdi. Duyarlı vatandaşlarımızın bizi çok iyi anlayacağına inancımız tamdır. Bu konuda hiç kimse mağdur olmayacaktır. Sadece arsa ve evi az olan az, çok olan daha çok katılma payı ödeyecektir. Böylece nimet, külfet dengesi sağlanmış olacaktır.
Her zaman olduğu gibi bu konuda da halkımızın bizi anlayacağını, hoş göreceğini biliyorum diyen Başkan Yıldız, Bu uygulamanın tamamen yönetmelik ve kanunlara uygun olarak bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl içerisinde beyan edilen emlak değeri üzerinden 4 eşit taksitle alınacağını, Defaten (Peşin) olarak ödemek isteyenler için %25 indirim yapılacağını belirtti.
Başkan Fahri Yıldız, Yapılan sıcak asfalt, kilitli parke, yol ve kaldırım çalışmaları için herhangi bir katılım payı talep edilmediğini vurguladı.
Toplantının sonunda sorunlar ve çözüm önerileri de dinlendi.