NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde belediye araç parkını 6 yılda tamamen yeniledi.

Günümüz koşullarında araç parkı iyi olan belediyelerin halka daha iyi hizmet götürme fırsatı elde ettiğine dikkat çeken Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 6 yıllık görev süresi içerisinde belediye araç parkına tam 27 araç kattıklarını ve araç parkını yenilediklerini dile getirdi.

Ürgüp’ün Bir Dünya Kenti olduğunu vurgu yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bir dünya kentine yakışan araç parkına Ürgüp belediyesini kavuşturduklarını, en son Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan araçla birlikte yenilenen araç parkından İlçeye bağlı belde ve köylerin hatta Nevşehir’in istifade edebileceğini söyledi.

Göreve geldiklerinde araç parkının çok zayıf olduğunu, birkaç aracın dışında araç parkında sorunlu olmayan araç bulmanın son derece güç olduğunu ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, “Bir söz var alet işler, el öğünür diye. Bugünün Türkiye’sinde her iş artık makine ve insan kabiliyeti ile yapılıyor. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Ürgüp belediyesinde ele gelir araç yoktu. Sadece birkaç araç dışında ele gelir aracımız yoktu. Bütün hizmetler kiralamak suretiyle yapılıyordu. İşe başladığımız günden bu yana çok ciddi oranda araç parkımızı yeniledik. İddia ediyorum belki Nevşehir belediyesi kadar aracımız olmayabilir ama çok güçlü bir araç parkına sahibiz. Greyder, Kepçe ve diğer araçlarımızın hepsi sıfır kilometre. Hiçbir aracımız parkta bekletilmiyor. Hepsi bir işte çalışıyor. Ürgüp bir dünya kenti ama. Dünya kentinde yolda bozulup kalan bir aracımız yok çok şükür. 27 araç aldık. Bunlardan 3 tane aracımızı Çevre ve Şehircilik bakanlığımızdan aldık. Bu araçlarımız bütün belde, köy ve Nevşehir’imizin hizmetinde olacak. Şu an itibariyle belki bir dozer olsa iyi olur ama çok elzem de değil” dedi.

Ürgüp Belediyesinin araç parkının tamamen yenilenmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve Ak Partili Nevşehir Milletvekillerine teşekkür eden Başkan Yıldız, yeni araç parkı ile İlçenin alt ve üst yapı hizmetlerinin daha verimli bir şekilde yapılacağına da dikkat çekti.