Ürgüp Belediyesinin bu yıl 8’incisini düzenlediği toplu sünnet töreni, demokrasi nöbetinin tutulduğu Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
Ürgüp Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen toplu sünnet organizasyonunda bu yıl 65 çocuk, Ürgüp Devlet Hastanesi başta olmak üzere Nevşehir il merkezindeki iki özel hastanede sünnet ettirildi.
Demokrasi nöbetinin 22’nci gününde Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın direktifleri doğrultusunda 65 çocuk için Cumhuriyet meydanında sünnet töreni düzenlendi. Program çocukların Ürgüp Belediyesinde fotoğraf çekimleri ile başladı. Sünnet ettirilen 65 çocuk daha sonra aileleri ile birlikte Belediye binası önünden Cumhuriyet meydanına yürüyerek geldi. Burada ki program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız vatandaşlara selamlama konuşması yaptı.
Fahri Yıldız konuşmasında, "Özellikle bugüne planladık iki nöbeti bir arada yapalım biri demokrasi nöbeti diğeri sünnet programımız. 8 yıldır yapageldiğimiz bir etkinliğimiz var Ürgüp Belediyesi olarak. Bir çok belediye bunu sürdüremiyor, biz Ürgüp’ün ayakta lığı ile, Ürgüp’ün farkındalığı ile, Ürgüp’ün önemi ile bunu 8 senedir sürdürüyoruz. Şuanda aramızda 65 tane aramızda sünnet olmuş çocuğumuz var. Bunların operasyonları daha önceden tamamlandı. Şifa buldular şifa ile aramızdalar. O yavrularımız inşallah bugünden itibaren Türk Ordusuna yetişecek olan polistir, askerdir ve haine dur diyecek güçtür. “ dedi. Fahri Yıldız ayrıca burada yaptığı açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımız kendisine yani görevi sebebi ile kendisine her türlü saldırıdan dolayı mahkemeye verdiği bütün suçları affetti. Bende Cumhurbaşkanıma bakarak, o affettikten sonra bana ne oluyor bende affediyorum dedim. Bana yapılan şahsıma, Belediye Başkanı Sıfatı ile şahsıma yapılan bütün saldırıları mahkemeye vermiştik, bütün davaları bugün geri çektirdim. İnşallah bundan sonra bütün hemşerilerimle daha samimi ortamlarda konuşur ederiz. Beyaz bir sayfa açtık. Ama hainlere asla beyaz sayfa açılmayacak.” dedi.
Program sonunda programın düzenlenmesinde katkı sağlayan iş adamı Abdülkadir Akdeniz’e, Ürgüp Devlet Hastanesi ile özel hastanelerin başhekimlerine, 22 günden bu yana Cumhuriyet Meydanında ücret almadan ses ve görüntü sistemi konusunda destek sağlayan Murat Tevfik’e plaket takdim edildi.
Teşekkür plaketlerinin ardından sünnet ettirilen çocuklar için okunan hatim ve mevlitlerin duası Ürgüp Müftülüğü Din Görevlilerince yapıldı. Program yapılan dua ve havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi.