Ürgüp Devlet Hastanesi aldığı son teknoloji röntgen cihazları ile vatandaşlara modern sağlık hizmeti vermeyi sürdürüyor.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Ceran, Ürgüp Devlet Hastanesinin vatandaşa hizmeti en modern ve kaliteli şekilde ulaştırılması için Hastanenin ihtiyacı olan 3 adet röntgen cihazının tedarik edilerek kullanıma başlandığını söyledi.

CR - Bilgisayarlı görüntüleme sistemi sayesinde röntgen filmlerinin dijital ortamda gerek basılarak, gerek basımı yapılmadan sisteme yüklenebildiğini, bu sayede hem zamandan hem maliyetlerden tasarruf edilerek çekilen röntgen filminin sisteme dijital ortamda gönderildiğini belirtti.

Op. Dr. Ayhan Ceran, alınan cihazlardan en önemlilerinden olan panoramik diş röntgen cihazının da Ürgüp Devlet Hastanesinde önemli bir ihtiyacı giderdiğini belirterek, Panoramik fonksiyonu ile dişin en son radyolojik çekimini gerçekleştiren cihazın iyi bir diş protezi yapabilmek için ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Mamografi cihazının da Ürgüp Devlet Hastanesine kazandırıldığının altını çizen Başhekim, Hem teşhis hem tarama amaçlı kullanılan cihazın, meme kanserinin erken teşhisi için çok önemli olduğunu, modernize edilen cihazlar ile birlikte Ürgüp'te 15-20 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye ulaştığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Ceran, alınan cihazların, TOKİ tarafından yapımı devam eden 50 yataklı Ürgüp Devlet Hastanesinin tamamlanmasıyla orada da kullanıma devam edeceğini söyledi.