Ürgüp Devlet Hastanesinde haftanın bir günü açılan göz polikliniği Ürgüp ve Köylerinden gelen hastalara yetmiyor. Haftalardır göz muayenesi olmayı bekleyen vatandaşlar poliklinik gün sayısının artmasını istiyor.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Ürgüp Devlet Hastanesinde haftanın sadece Cuma günleri Nevşehir'den gelen bir Göz Doktoru poliklinik hizmeti veriyor. 

Ürgüp İlçe Merkezi ve Köylerinden Cuma günü göz muayenesi olabilmek için Ürgüp Devlet Hastanesine sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar buna rağmen kısa sürede tükenen ve doktorun muayene edebileceği kapasitede (Ortalama 40 hasta) sıra numarasının ardından doktor tarafından sıra verilmesi sistemden kapatılıyor. 

Köyünden planladığı işini bırakıp cuma günü muayene olabilmek için hastaneye gelen yaşlı bir vatandaş, haftalardır göz doktoruna muayene olmak için geldiğini fakat sıra alamadığı için muayene olamadığını, yetkililerin bu konuya bir çözüm bulması gerektiğini ifade ediyor.

Nevşehir'in en büyük ilçesi olan Ürgüp'te haftanın 1 (bir) günü Göz polikliniği sayısının ya da Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliğinden geçici görevle gelen Göz Hastalıkları Uzman Hekimin sayısının arttırılmasıyla vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi, son 15 yılda Türkiye genelinde sağlıkta yapılan reformlara daha uygun olacağı ifade ediliyor.