Ürgüp ESO’dan Üyelerine Büyük Kolaylık

NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yenin kanunla birlikte esnaf ve sanatkara yönelik getirilen iş sağlığı ve güvencesi konusunda üyelerine büyük bir kolaylık sağladı.

Ürgüp Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Özaşık, ilçede bulunan 80 esnaf ve toplam 200 kişinin iş sağlığı ve güvencesi konusunda herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmamaları için girişimlerde bulunarak iş sağlığı ve güvencesi kanununa uygun işlemlerinin yapıldığını belirtti.

Özaşık, “İlçemizdeki esnaf ve sanatkarlarımızın iş sağlığı ve güvencesi kanununa yönelik yapmaları gereken tüm işlemlerini oda olarak kolaylaştırdık. Bu konuda faaliyet gösteren bir şirket ile anlaşma yaparak 80 esnafımızın ve yanlarında bulunan çalışanların toplamda 200 kişinin bu kanuna uygun işlemlerini yerine getirdik. Normal şartlarda 800 TL ye yakın bir ücret ödemek durumunda kalacak olan esnafımızın iş sağlığı ve güvencesi ile ilgili işlemlerini her bir esnafımıza 200 TL ye çözdük. Esnaflarımızı ayrıca kanunla ilgili bilgilendirirken, sağlık raporlarının da rahatlıkla alınmasını sağladık” açıklamalarında bulundu.