Ürgüp İcra Dairesi, İlçemiz 370 Evler Mahallesinde bulunan aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmazı açık artırma yolu ile satacak. 

Ürgüp İcra Dairesinden ihale ile satılık

T.C. ÜRGÜP
İCRA DAİRESİ
2014/1050 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Nevşehir İl, Ürgüp İlçe, 966 Ada No. 3 Parsel No. 370 evler Mahalle/Mevkii. Söz konusu bina her ne kadar tapu kaydında arsa olarak kayıtlı olsa da ürgüp belediyesinden 03/03/2010 tarih 2010/28 sayılı yapı ruhsatı ile inşaat ruhsatı almış daha sonra inşaatı tamamlamış fakat ilgili belediyeden yapı kullanma belgesini alıp cins değişikliğini yapmamıştır. Söz konusu bina yukarda belirtilen ruhsat gereğince zemin bodrum+2 kat müsaade almış söz konusu 3 katta mesken amaçlı kullanıma müsaittir. Bodrum kat 126 m2 kapalı inşaat alanına sahip 2 adet yatak odası 1 adet oturma odası 1 adet salon 1 adet mutfak 1 adet banyo 1 adet tuvalet+lavabo ve antre bölümlerinden oluşmaktadır.ıslak mekanlarda zemin fayans kaplama diğer mekanlarda zemin laminant kaplama duvarlar kireç+badana pencereler pvc doğrama kapılar masif ahşap doğramadır, zemin ve 1 katlar 126 m2 kapalı inşaat alanına sahip 2 adet yatak odası 1 adet oturma odası 1 adet salon 1 adet mutlak 1 adet banyo 1 adet tuvalet+lavabo ve antre bölümlerinden oluşmaktadır. Islak mekanlarda zemin fayans kaplama diğer mekanlarda zemin laminant kaplama duvarlar kireç+badana pencereler pvc doğrama kapılar masif ahşap doğramadır.
Adresi : Ürgüp /NEVŞEHİR
Yüzölçümü : 421 m2
Kıymeti : 390.900.00 TL
KDV Oranı :%18
Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü : 10/11/2015günü 10:00- 10:05 arası
2. Satış Günü : 07/12/2015 günü 10:00- I0:05 arası
Satış Yeri : ÜRGÜP HÜKÜMET KONAĞI İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kellileri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1050 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.