Nevşehir'de yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte artış gösteren elektrik kesintileri, kent genelinde tepkilere neden oldu. Özellikle turizmin kalbinin attığı Ürgüp ilçesinde Vatandaşlar elektrik dağıtım şirketine tepki gösterirken, Milletvekillerinden yardım istediler.

Yaşanan elektrik kesintilerine vatandaşlar ve turizmciler tepki gösterdi. Önceden bildirilmeden kesintilerin yapılmasını eleştiren vatandaşlar ve turizmciler, "hizmet satın alıyoruz, karşılığını alamıyoruz" dedi.


Edinilen bilgilere göre; Her yıl elektrik dağıtım şirketinin çeşitli gerekçelerle özellikle yaz aylarında elektrik kesintilerinin artığını belirten vatandaşlar  yine Yaz geldi, elektrik kesintileri arttı, diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Nevşehir ve Bölgesin’de MEDAŞ tarafından sık sık yaşanan elektrik kesintileri özellikle turizmcileri ve esnafları çileden çıkardı. Her yıl MEDAŞ'ın " Bakım Çalışması" adıyla yürüttüğü bir türlü tamamlanamayan çalışmalar ne hikmetse bir türlü bitmiyor ..Ne Bakım çalışması bitiyor ne elektirik kesintileri....

UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alınan Kapadokya'nın göz bebeği Ürgüp ilçesinde tamda Turizm mevsiminin göbeğinde sık sık devam eden Elektrik kesintileri ve yetkililerin duyarsızlıkları Ürgüplü turizmcileri canından bezdirdi... 

Kesintilere KAPTİD Başkanı Dinler'de Tepki Gösterdi...

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD), son dönemde Kapadokya'da sıkça "bakım çalışması" adı altında meydana gelen elektrik kesintilerine tepki gösterdi. KAPTİD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamasında "Turizmde kritik bir sezon geçiriyoruz. Hal böyleyken elektrik kesintileri sektörü çok olumsuz etkiliyor. Elektriklerin ne zaman gelip, ne zaman gittiği belli değil. Tesislerin hepsinde jeneratör yok. Olsa da yetmiyor. Gıdalar bozuluyor, klimalar çalışmayınca turist isyan ediyor. Biz hizmet satın alıyoruz, hizmetin de karşılığını almak isteriz" dedi. Dinler,
bu durumun bölge turizmine ciddi zarar verdiğini vurgulayarak, “1990’lı yıllardan bile daha kötü bir durumda olan elektrik kesintileri bizi misafirlerimize karşı gülünç ve 3. Dünya Ülkesi konumuna düşürmektedir” dedi.


MEDAŞ tarafından Kesintilere Gerekçe olarak Bakım Çalışmaları gösteriliyor ama bir sefer tamam ama her yıl her ay bakım çalışması mı olur demek ki ya iyi bakılmıyor yada vatandaşı kandırıyorlar nasıl bir bakım çalışmasıymış anlamadık gitti. Her yıl bakım çalışması olmaz ki diyerek tepkilerini dile getiriyorlar... Özellikle Habersiz kesintilere tepki gösteren vatandaşlar ve esnaflar, elektriğin habersiz ve sık sık kesilmesine tepki gösterdiler. Bölgedeki Turizmci Esnaflar, elektrik kesintileri nedeniyle işlerin durduğunu ve makinelerin zarar gördüğünü belirterek elektriğin kesilmesinin sebebi olarak gösterdikleri Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ) Yetkilileri’ni protesto ettiler.

Açıkcası Karanlık Ne Turizme Ne de Ürgüp'e Hiç Yakışmadı...