Maçka Kaymakamlığından Ürgüp Kaymakamlığına atanan Alper Balcı Ürgüp’te göreve başladığı günden bugüne Cuma Namazlarını bir köy camisinde kılarak aynı zamanda köyleri de ziyaret ediyor. Alper Balcı’nın bu haftaki durağı Ürgüp’e bağlı Boyalı Köyü oldu.

Kaymakam Alper Balcı Cuma Namazını Boyalı Köyünde 1870 Yıllarında Osmanlı Sarayında Üst Düzey Görevde bulunan Hacı Osman Efendi tarafından yaptırılan Tarihi Camide kıldı. Daha sonra tadilatı devam eden Köy Okulunu ziyaret etti. Kaymakam Balcı köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra Boyalı Köyünden ayrıldı.

Kaymakam Balcı’ya ziyaretleri esnasında Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Köy Muhtarı Yaşar Yıldız eşlik etti. Aslen Boyalı Köylü olan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ziyaretleri esnasında Kaymakam Balcı’ya doğduğu evi, okuduğu okulunu göstererek Kaymakam Balcı’ya “ Köyümüzde bulunan okulumuz yıkılmak üzereydi, buraya bir vefa borcumuz var bunun için okulumuzu tadilat ettirdik çok az bir işi kaldı İnşallah okuduğumuz bu okul Boyalı ’ya yakışır bir okul olacak.” Dedi.