Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Belediye tarafından düzenlenerek lale bahçesine dönüştürülen alanda incelemelerde bulundu. Görüntüsü, kokusu ve renkleri ile vatandaşın büyük beğenisini toplayan laleler, fotoğraflardaki yerini de aldı. Ürgüp'deki vatandaş kadar ilçeye gelen yerli yabancı pek çok misafirlerinde beğenisini kazanan laleler, ilçeyi gökkuşağının renkleri bezedi.

Kültürel değerlere sahip çıktıklarını belirten Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, “Baharın habercisi olan laleler ilçemizi süslemeye başladı.Ürgüp'ümüz için de sembolik öneme sahip laleyi halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz.” dedi. 

Başkan Yıldız “Osmanlıdan günümüze kalan ve Ürgüp ilçemizinde kültür değerlerinden biri olarak kabul edilen laleyi Ürgüpümüz ile tekrar buluşturduk. Vatandaşın laleye olan özlemini sona erdirdik. Baharda cadde, sokak, yol ve parkları süsleyen binlerce lale ile sizlere görsel bir ziyafet sunduk. Çiçek kokuları ve renk cümbüşü ile fotoğraf severlerinde ilgisini çeken laleler, fotoğraf karelerinde de yerini alması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.  Büyük ilgi gören lalelerimiz de vatandaşımızın dikkat ve özverisi ile korunuyor. Bu özverinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. İlçemiz sizler sayesinde gelişiyor ve güzelleşiyor.” dedi.