Ürgüp'te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri Milli Birlik yürüyüşü ile başladı.
Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Gençlik Merkezi işbirliği ilen düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleriyle Cumhuriyet Meydanı bir kez daha darbeye direnen binlerce vatanseverle doldu.
Ürgüplüler ve Ürgüp'te misafir olup etkinliğe katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanlığının belirlediği program dahilinde milli ve manevi duygularımıza yönelik programa eşlik etti.
Öte yandan meydandaki LED ekranlarda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki programı Canlı olarak vatandaşlarla birlikte izlendi. Geçen yıl Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’ndaki “Demokrasi Nöbetleri”ne ait görüntüler kurulan çadırda vatandaşların ziyaretine açıldı. Programda aynı zamanda şehit ve gazilerimiz için dualar edildi; Kur’an Tilaveti ve salâlar okundu. 
Programda Çanakkale Şehidi Amcası Osman Yıldız'ın kepini giyerek etkileyici bir konuşma yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, “15 Temmuz hepimizin şuurlandığı bir tarih, Sandılar ki bu nesilden bir şey olmaz, direnemez. Ama dedelerimizin izinden gittiğimizi gördüler. 15 Temmuz hepimizin şuurlandığı bir tarih. Asla unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.
Kaymakam Mehmet Maraşlı da şehit ve gazilerimizi anarak “O gece kıymetli şehit ve gazilerimiz, birlik ve bütünlüğümüz için bedenlerini siper etti. Onların bu vatanseverliğini asla unutmayacağız.” şeklinde konuştu.
Tarihinde ilk defa geçen yıl 16 Temmuz sabah namazı kılınan Ürgüp Cumhuriyet Meydanında tam bir yıl sonra 15 Temmuzda akşam namazı, 16 Temmuzda da sabah namazı kılan demokrasi nöbetçileri, 16 Temmuz 00:00'da nöbetini tamamladı.