Kutlu Doğum programına, İlçe Kaymakamımız Sayın Tuğba YILMAZ, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Erdal FERALAN, Murat GÖKTÜRK ve Ebubekir GİZLİGİDER, Ürgüp ve beldeleri Belediye Başkanlarımız, Daire Müdürlerimiz ve yüzlerce sayıda vatandaşımız katıldı.

 

            Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

            Açılış konuşması yapan İlçe Müftümüz Sayın Murat ÇAKIR; katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

         

            Konuşmasında; Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) doğumunun 1442. seneyi devriyesinde  "Hz.Peygamber ve İnsan Onuru" temasıyla kutladığımız Kutlu Doğum Haftası'nda hafta boyunca yapılan etkinliklerde İnsanın Allah tarafından değerli, onurlu ve şerefli kılındığını Hz.Peygamber'in hayatında bu hususun nasıl vücut bulduğu ve bugün dünyamızda İnsan Onurunu zedeleyen bir çok haksızlıkların ve zulümlerin ancak İslam'a ve Hz. Peygamber'in insanlığa hayat veren örnekliğine sarılarak atlatılabileceğini ifade ederek bu seneki temanın ne kadar anlamlı olduğu üzerinde durdu.

 

            Ürgüp Belediye Başkanımız Sayın Fahri YILDIZ da bir selamlama konuşması yaptı.

 

            Ürgüp Kaymakamımız Sayın Tuğba YILMAZ konuşmasına bir soru sorarak başladı ve " Acaba şuan Peygamberimiz bizi görüyor mu? Ben gördüğüne inanıyorum"  diyerek topluluğun duygulu anlar yaşamasını sağladı. Kaymakam Yılmaz Hz. Peygamber'in gelişiyle insanlığın onur ve saygınlık kazandığını hatırlattı.

 

            Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası Sinevizyonunun gösterilmesinin ardından Konferansına başlayan Araştırmacı Yazar Ahmet TAŞGETİREN sadece ‘Kutlu Doğum Haftası’ boyunca değil hayatımızın tamamında Peygamber efendimizin sünneti doğrultusunda yaşamamız gerektiğini ifade ederek, “İnsanoğlunun merhamet terbiyesine bu yüz yılda daha fazla ihtiyacı var. Bu terbiyeyi kendimize verebilmek için Peygamber efendimizi kalplerimize çağıracağız, hiç çıkarmamacasına O’nu kalplerimizde hissederek yaşayacağız. Dünyada zulümlerin durdurulması ve son bulabilmesi için hiç unutmadan ve vazgeçmeden bunu yapmamız gerekmekte” dedi.

 

            Taşgetiren asıl olanın Çağımızda Resulullah'ı yaşamak olduğunu ve İnsanlığın ancak bu şekilde huzura ereceğini belirtti.

 

   Ürgüp Müftülüğümüzün daveti ile ilçemize gelerek bizleri onurlandıran Sayın Ahmet TAŞGETİREN hocamıza günün hatırası olarak, plaket ve hediyeler takdim edildi. Salonu dolduran hanımıyla erkeğiyle çocuk ve gençleriyle bine yakın davetliye teşekkür edilerek program büyük bir coşku ve memnuniyetle sona erdi.

              İlçe Müftülüğü