Dün Hacıbektaş'taki kutlu doğum programına katıldıktan sonra Ankara istikametinde giderken Kırşehir yakınlarında ters yöne giren kamyonetle çarpışması sonucu hayatını kaybeden Ürgüp Müftüsü Murat Çakır(38) ve oğlu Yusuf Çakır'ın(13) cenaze namazı Ürgüp'lülerin yoğun katılımıyla kılındı.

 

 Ürgüp Müftülüğü önünde kılınan cenaze namazına Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ahmet Erdal Feralan, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, İl ve İlçe Protokolünün yanı sıra Ürgüp'lü vatandaşlar katıldı. İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazı öncesi Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız "Kaymakamımızla beraber dün geceden itibaren Kırşehir'de Murat kardeşimiz ve ailesi için koşturduk ama ömrü buraya kadarmış, mekanı cennet olsun, Allah geride kalanlara ömür versin. Çok faydalı işlere imza attı, daha 2 gün önceki program için beni aradı belediye hoporlöründen biraz daha ilan verdirsek Başkanım dedi, tek gayesi vardı daha fazla kişiye Resulullah'ı anlatmak" dedi.

 

Cenazeye katılan vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, 13 yaşındaki Yusuf Çakır'ın sınıf arkadaşları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

 

 

Cenaze namazının ardından Murat ve Yusuf Çakır'ın cenazeleri memleketi Çankırı'nın Ilgaz İlçesine götürüldü. Öte yandan Murat Çakır'ın eşi ve çocuklarının tedavisi sürüyor.

 

 

 

 

5 yıl Avustralya Sydney'de imamlık yaptıktan sonra Ürgüp Müftüsü olarak 2012 yılında atanan Çakır, ilçedeki din görevlileriyle ve vatandaşlarla kısa zamanda kaynaşarak ilimini, bilgisini çeşitli programlarla halka anlatmasıyla Ürgüp'lüler tarafından çok sevildi. Geçtiğimiz hafta kutlu doğum haftası münasebetiyle çeşitli programları dolu dolu geçiren ilçe müftüsü Murat Çakır 19 nisan tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı.

 

Ateş Düştüğü Yeri Ürgüp ü Yaktı

 

 

İlçe Müftümüz Murat Çakır, iyi bir müftü olmanın yanı sıra iyi bir aile babası, iyi bir din adamı, iyi bir insan olabilmeyi başarabilmenin en güzel göstergesidir.

 

O yüzden Ürgüp iki gündür kan ağlıyor.. O yüzdendir ki Kaymakamından, Belediye Başkanına, öğretmeninden din görevlisine, esnafından gazetecisine varana kadar kaza haberini duyanların Kırşehir’e koşması .

 

 

Elinde Ipad’i ile vaaz veren, müftülük makamını klasikleşmiş halinden kurtarıp, “İşte İslam dini bu” denebilecek duruma getiren ve bunları iki yılda başaran, Kutlu doğum haftasını, gerçekten kutlu doğum haftası tadında geçirmemizi sağlayan, kendi şahsi arabasını tüm etkinliklerde bire bir şahit olduğum şekilde, misafirin hizmetine sunabilme büyüklüğünü gösterebilen ender insanlardan biriydi Murat Çakır.

 

İşte bu yüzden ateş Ürgüp’e düştü, onun içindir ki memleketin Mülki idari amiri, Yerel yönetimi geceden sabaha hastanede başında bekledi Murat Çakır ve ailesinin, onun için gözleri kan çanağına döndü bu insanların.

 

Böyle bir evladı yetiştiren baba, Evet şüphesiz bu durumda bile metanetini elden bırakmayacak,  “O’ndan geldik, yine ona döneceğiz” e iman eden, evladıyla torununun cenaze namazı öncesi bile “Oğlum burada görev yaptı, olur ya esnafa, personeline vereceği, bir şey varsa lütfen söylesin, lafta helallik istemiyorum” diyebilecek kadar yürekli bir insan.

 

Murat Hocanın sosyal medyadaki hesabında kapak fotoğrafındaki yazı özetliyor aslında her şeyi; “Derdi Dünya olanın, dünya kadar derdi olur.”

 

Ana dili gibi İngilizce konuşan, Turizm merkezi Ürgüp’te belki de duyduğum en güzel yorum “ Ürgüp, Müftüsünü buldu” denilmesinin altında yatan yegâne nedenlerden biri olan Murat Çakır’ın kutlu doğum gününde aramızdan ayrılışının 2. günü, memleketinde toprağa verilecek olduğu bu günde, habere, fotoğrafa değer veren, yaptığımız haberlerde her zaman bize teşekkür edebilen, en son görüşmemizde “Ahmet Taşgetiren hocamızın haberini göremedim,onu da girersen güzel olur” diyen.

 

Kim derdi ki en üstte yer alan 4 haberi de seninle dolduracağız.. Keşke doldurmasaydık!

 

Mekanın cennet olsun, Allah geride kalan yavrularına ve eşine ömür versin.

 

 

Allah herkese Murat Çakır olabilmeyi nasip etsin.