Afet Bölgesi olarak belirlenmiş olan Ürgüp ilçemizin kapanan Mustafapaşa belediyesinin Karataş Mahallesi afet riskinin ortadan kalkması ve gereken önlemlerin alınmasıyla birlikte afet bölgesi kapsamından çıkarıldı. Kaya düşmesi riski nedeniyle 2011 yılında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla afet bölgesi ilan edilen mahallemiz yine bir Bakanlar Kurulu kararıyla afet bölgesinden çıkarıldı.
Kaya düşmesi gibi risklere önlem amacıyla kapanan Mustafapaşa Belediyemiz ve hemşehrilerimizin çabası, bürokratik girişimlerimiz ve hükümetimizin de desteğiyle riskli görülen kayaların rehabilite edilmesi sağlandı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 10 madde halinde raporlanan riskler ortadan kaldırıldı.
TARİHİ KONAKLAR TURİZME KAZANDIRILACAK
Karar sonrasında söz konusu mahallemizde bulunan tarihi konaklar turizme kazandırılacak. Tarihi 1800’lü yıllara dayanan 28 tane tescilli konakta restorasyon ve tadilat işlemleri yapılabilecek, ruhsat alınabilecek ve turizme kazandırılacak.
Ülkemizin gözbebeği Kapadokya bölgemize ve turizm sektörüne heyecan getirmesini beklediğimiz Bakanlar Kurulu kararının hayırlı olmasını diliyor,  ilgili bakanlıklarımıza ve hükümetimize hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.