Şahinefendi Köyü Derneği ve Şahinefendi köyü muhtarlığı iş birliği ile bölgenin önemli bir geleneksel tarım çeşidi olan bağcılığı canlandırmak, ekonomik gelişme yanında turizme de katkısı olacak bir uğraş olmasını sağlamak amacıyla geçen yıl ilki gerçekleştirilen şenliğin ikincisi yapıldı.

İstanbul’dan gelen misafirlerin bağ bozumu gerçekleştirmesiyle başlayan etkinlik, Şahinefendi Köyü İlkokulu bahçesinde düzenlenen programla devam etti.

Şenliğe Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa Eldivan, Ürgüp Jandarma Komutanı Okan Özcan, Ürgüp Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç, Şahinefendi’li iş adamı Bekir Erdoğan ve köy halkı katıldı. Etkinlikte konuşan Ürgüp Kaymakam Vekili Eldivan, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek geçen yılki şenlikte de kendisinin Ürgüp Kaymakam vekili olarak katıldığını, yörenin ve kültürünün ürünlerinin tanıtımı açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kılıç ise, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ın başka bir toplantısı olduğu için katılamadığını ifade ederek, herkese selamlarını iletti. Kılıç, geçtiğimiz hafta Ürgüp Belediyesi Bağ Bozumu festivalinin 44.sünü gerçekleştirdiklerini belirterek, Ürgüp ve köylerinin ürünlerinin daha iyi tanıtılması için bu tür etkinliklerin devam etmesini arzuladığını ve şenliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program Tesan Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor ekibi gösterileri ve en iyi baklava yarışmasının sonuçları ve ödül töreni ile sona erdi.