Ürgüp Belediye Personeli tarafından ilçenin farklı yerlerine dikilen bu ağaçlar, belirli aralıklar ile sulanarak geleceğe yatırım olarak değerlendiriliyor. Yöre halkının da takdirini alan Başkan Fahri Yıldız, Daha yeşil bir Ürgüp hedefi ile yapılan çalışmalar kapsamında mavi selvi cinsi fidanları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Hemşehrimiz Salih Bekaroğlu'nun katkısıyla belediyemiz tarafından nakliyesini karşılayarak Ürgüp'te toprakla buluşturduk. Yaptığımız bu çalışma ilçede büyük takdir gördü. Bu çalışmada belediyemize destek olan yöre halkı başta olmak üzere, belediye personeline de sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. “ dedi.
Ağaç hakkında da bilgilendirme de bulunan Başkan Yıldız, Güzel görünümleri ile bahçelerde peyzaj amaçlı tercih edilen bu ağaçları, bulunduğu iklim koşullarına göre farklı renk tonlarına sahip olur. Boz yeşil, mavi, daha parlak mavi tonlarında olabilir.
Ticari olarak da değerlidir. Çelik yoluyla ve aşılama ile çoğaltılır. Tohumla üretimi zordur.
Ülkemizde doğal yetişme koşullarına benzerliği nedeniyle Ankara, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da çok başarıyla büyür. Bu ağaç eksi 45 dereceye kadar dayanıklıdır. Ürgüp iklimine kolay uyum sağlayan  mavi ladin cinsi fidanların eksi 45 dereceye kadar dayanıklıdır.  Kozakların taze iken görüntüsü yeşilimsi, olgunlaşınca saman sarısı rengindedir. Gelecek kuşaklara daha yeşil bir Ürgüp bırakmak için çalışıyoruz.” dedi.