Geçtiğimiz yıllarda ilçenin bir çok noktasında sıcak asfalt çalışması yapan Ürgüp Belediyesi'nin üst yapı çalışmaları kapsamında 3. etap sıcak asfalt ihalesi 12 Haziran tarihinde yapıldı.

İhale kanunu gereği itiraz süresi tamamlanan işe dair sözleşme 4 Temmuz 2018 tarihinde imzalandı.

5 firmanın katılarak teklif verdiği ihalenin yaklaşık maliyeti 2.686.000,00 TL, firmalardan en uygun teklifi veren NALBANTOĞLU İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ve teklifinin 1.540.000,00 TL olduğu işe ait En Yüksek Teklif: 2.299.000,00 TL olarak geçekleşti.

Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; BSK sıcak asfalt ile kaplanacak yollar şu şekilde: Evka Mahallesi 515. Cadde, Fatih Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi, Bahçelievler Mahallesi 23. Cadde,  Bahçelievler Mahallesi Memiş Aksoy Caddesi,  

Yapılan ihale ile Ürgüp'te kalan yerlerin de sıcak asfalt BSK kaplama ile kaplanacağını müjdeleyen Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Geçtiğimiz yıl 3. etap sıcak asfalt ihalesi yapmıştık fakat ihaleye itiraz olunca ihale iptal oldu, dolayısıyla yeni ihale sürecine girildi. İlk iki işi yapan firma olan Nalbantoğlu 3. etap asfalt ihalemize de girerek en uygun teklifi verdi. İnşallah önümüzdeki günlerde planladığımız yolları da sıcak asfalt kalitesi ile buluşturacağız. Başta ilçemiz halkına, misafirlerimize hayırlı olsun. Ne söz verdiysek yaptık, şükürler olsun." dedi.