3 bölümden oluşan ve öncülüğünü Ürgüp belediyesinin yaptığı festivalin ilk gününde kortej yürüyüşü hükümet konağı önünden başladı, Ürgüp'ün bir çok sivil toplum kuruluşlarının ve tüm odalar ile vakıf ve derneklerin destek verdiği festivalin resmi açılış programı cumhuriyet meydanında yapıldı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın açış konuşmalarını yaptığı programda Kars'tan gelen Karskafkas ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı.
Ürgüp Gençlik Merkezi folklör ekibinin Ürgüp yöresi halk oyunları katılımcılardan büyük alkış aldı. Üzüm ikramları ile açılışı yapılan festival aynı gün akşamı eski pazar yerindeki konser ile devam etti.
Trt Türk Halk Müziği sanatçısı Selma Geçer ve Uğur Işılak tarafından düzenlenen halk konseri yoğun katılım ile havai fişek gösterileri ile tamamlandı.
Festivalin kültürel ayağını oluşturan 2. günü etkinlikleri ise Ürgüp'ün giriş noktasında bulunan Üç Güzeller adı verilen peri bacalarının bulunduğu Çatalkaya mevkiinde gerçekleştirildi.
Festivalin 2. gününe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Av. Ebubekir Gizligider, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Aynur Asiltürk, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ürgüp'te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, protokol üyeleri, yerli ve yabancı konuklar katıldı.
Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen en kaliteli üzüm yetiştiren üreticilerin belirlenmesine yönelik yarışma ise, yöre üreticilerini bir araya getirdi. En güzel üzüm dallarında düzenlenen yarışmaya 14 üretici katıldı. Ürgüp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5 kişilik bir jüri, üzümleri salkım sıklığı, görünüşü, salkım büyüklüğü, dane iriliği ve tat olarak değerlendirdi. 14 kişi arasından yapılan seçimde 2017 Yılı 46. Uluslararası Bağ Bozum Festival 1’incisi Recep Yazgı - Ulaşlı Köyü, 2.Hatice Alp - Ulaşlı Köyü 3. Mehmet Yamam Aksalur şeklinde sonuçlandı.
Bu arada festivalde sahne alan Selma Geçer, Kars Kafkas Legends Ekibi ve Halk Oyunları Ekibinin gösterileri de büyük ilgi gördü.
Festivalde düzenlenen en hızlı üzüm yeme yarışması ise büyük ilgi gördü. Yaklaşık 5 metrelik iki direk arasına aynı eşit ağırlıkta asılan üzümleri elleri ve gözleri bağlı bir şekilde 3 dakikalık süre içerisinde en çok yiyebilen gençlerin belirlenmesine yönelik yarışmaya 11 kişi katıldı. Yarışma sonunda 3 dakikalık sürede en çok üzümü yiyebilme başarısı gösterenler çeşitli ödüller ile ödüllendirildi. Yarışmacılara ödülleri protokol tarafından verildi.
Festival, yarışmada dereceye girenlere ödül töreninin ve festival sponsorlarına plaket takdiminin ardından yemek ikramı ile sona erdi.
46. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali Kortej Yürüyüşü 16 Eylül 2017 - Saat 17:00 - 18:30






46. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali Konser (Selma Geçer / Uğur Işılak)16 Eylül 2017 - Saat 20:00 - 23:00










46. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali kültürel etkinlikler17 Eylül 2017 - Saat 10:00 - 14:30












46. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali kültürel etkinlikler17 Eylül 2017 - Saat 10:00 - 14:30












46. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali kültürel etkinlikler17 Eylül 2017 - Saat 10:00 - 14:30