Geç Olmadan Gençleri Anlamak Konferansı Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ, Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa AYDOĞDU, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin ŞENEL'in katılımıyla Ürgüp'te yapıldı.

Enderûn Eğitim Vakfı ve Ürgüp Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Geç Olmadan Gençleri Anlamak konulu konferans Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tahir DAĞASLANI, Nevşehir Fen Lisesi Müdür Rauf DENİZLER ve Kaymaklı Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Atilla Değirmenci'nin sunumlarıyla tamamlandı.

Program Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hafız İsmail Hakkı KÖSE'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.Enderûn Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa AYDOĞDU'nun selamlama konuşmaları ile devam edilen programa Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ'ın selamlama konuşmasının ardından Moderatör Rauf DENİZLER'in sunumu ile konferansa geçildi.

Tahir DAĞASLANI gençlerin problemlerinin üzerine dururken bu problemlerin sebeplerine değindi. Problem sadece gençlerde mi yoksa ebeveynlerde de problem var mı sorularına cevap aradı. Problemin temeli dinlememek olarak görebiliriz diyen Tahir DAĞASLANI gençlerimize rol model olacak kişileri sunamadığımızdan ötürü yanlış kişileri rol model olarak alan gençlerimize suç bulmanın ne kadar doğru olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Diğer konuşmacı Atilla DEĞİRMENCİ ise konuşmasını 5 başlıkta topladı. Gençliğe Bakış, Gençlerin Gerçekten Hedefi Yok Mu, Modelsiz Gençlik, Gençlerin Üzerine Yüklenen Sorumluluklar ve Üzerimize Düşenler şeklinde oluşan başlıklar üzerine konuştuktan sonra sorunlara karşı çözüm önerileri ile sunumunu tamamladı.
Mehmet Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu İbrahim BAŞARAN'ın duası ile program sona erdi.