Ürgüp’te, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün başlattığı hijyen eğitimleri devam ediyor. Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitimin konukları bu defa bakkal, şarküteri, kuruyemişçiler ve bu konuda çalışan satış elamanları oldu. 60 kişinin katıldığı eğitimi, Hijyen Eğitimi Hemşiresi Sercan Uslu verdi. Bayan ve erkek çalışanların katıldığı eğitim bir gün sürdü.

Kursu ziyaret eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Türkkol, katılımcılara teşekkür etti. Müdür Türkkol, hijyen eğitiminden sorumlu müdürlük olarak, hijyen eğitimiyle 12 farklı kategoride bulunan mesleklerle ilgili kurs açtıklarını söyledi ve her meslek mensubunun yönetmelik gereği hijyen belgesine sahip olmasının gereğini dile getirerek Hijyen eğitimlerinin Temmuz 2014 tarihine kadar alınması gerektiğini hatırlattı ayrıca Kurslara katılmayanların, cezai yaptırımla karşılaşabilecekleri uyarısı yaptı.

Mevlüt Türkkol ayrıca Açık Öğretim Lisesinde okuyan öğrencilere 31 Mayıs - 1 Haziran 2014 tarihinde yapılacak olan sınavları unutmamaları konusunda uyardı. 

e

 Haber: Şerif Taşar