Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde imamlık yapan din görevlisi Adem Özbek Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.
İmam Özbek, Ürgüp Askerlik Şubesi'ne giderek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nda görev almak için dilekçe verdi.

Adem Özbek dilekçesinde; Geçmişte Şanlı Türk ordusunda askerlik görevimi tamamlamış olmama rağmen, bugün ülkemizi tehdit eden eli kanlı terör örgütü ile savaşmak için Afrine'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı'na gönüllü olarak katılmak istiyorum. Gereğinin ivedi yerine getirilmesini arz ederim. 06.03.2018


Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde askerlik Şubesindeki görevlilere dilekçesini veren imam Adem Özbek, “Askerlik şubesine cepheye gönüllü gitme talebimizi bildirdik. İlk günden itibaren camilerimizde yatsı namazında ve sabah namazında kahraman güvenlik güçlerimize, askerlerimize ve bütün vatan, millet, din, devlet için çalışan kardeşlerimizin başarısı, muvaffakiyeti, zaferi için yaptığımız duaların yanı sıra bedenen de yanlarında olduğumuzu göstermek adına buradayım.

Her Türk vatandaşı gibi Vatan, millet, din, devlet, ezan, mukaddesat için her an canımızı vermeye hazırız. Her Türk asker doğar ve şahadet arzusuyla yaşar. Şahadet arzusuyla yaşayan herkesin de manevi şehitlik makamına ulaşır düşüncesini ifade etmek için askerlik başvurusunu yapmış bulunuyorum. Tüm şehitlerimize ve daha önceki tüm şühedamıza Cenab-ı Hakk’tan mağfiret diliyorum. Şu anda orada mücadele eden kardeşlerimize zafer, vuslat, yardım diliyorum. Ve en kısa zamanda inşallah emniyet, sağlık, sıhhat, afiyetler içerisinde dönmelerini bekliyoruz. Zaferin olacağına inanıyoruz. İnanıyorsanız güçlüsünüz ve zafer inananlarındır, zafer yakındır” dedi.