Ürgüp İlçe Ziraat Odası Atlantis Danışmanlık Şirketi ile yürüttüğü iyi tarım uygulamalarına katılan 35-Üretici çiftçiye sertifikası 3 idareciye de plaket verildi.
Nevşehir Ürgüp İlçesinde bulunan Atlantis Danışmanlık Şirketi ile Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı ortaklaşa yürüttüğü İl gıda tarım ve hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri ile ortaklaşa yapılan çalışmada üzüm, kabak, patates yetiştiricilerinden 35 çiftçiye sertifika verildi.
Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl gıda ve hayvancılık il ve İlçe Müdürüne projeye destek verdikleri için teşekkür plaketi verildi.
Ürgüp ziraat odası başkanı Mustafa Korkmaz yaptığı konuşmada Önümüzdeki yıllarda 35 üretici değil inşallah 350 veya bin 350 üreticiye sertifika veririz dedi.
35 Üretici 1.976.376 dekar arazide üzüm, kabak ve patates ekimi yaptılar. İyi tarım projesine katılan çiftçiler 1 dekar arazilerine 40 TL destek alacaklar. Tarım kredi ve Ziraat Bankasından kullanılacak kredilerde %50 indirim alacaklar. Yetiştirilen ürünler toptancı halindeki komisyonlardan %1 indirim alacak. Devlet Çiftçiyi iyi tarım yapmaya yönlendiriyor.