Türkiye diyanet vakfı ürgüp şubesi tarafından organize edilen kardeşlik gecesi, Turgut özal kültür merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.
Salon girişine konulan iyilik standında misafir sanatçı Yusuf Karaburç un yeni albümü söz olsun ve vakıf gönüllüsü Mehmet Berat Tural ın kitabı Hayatlar ve KAYIPLAR  arakan suriye ve yemen yararına satışa sunuldu.
Ürgüp halkının ve civar köylerin büyük teveccüh gösterdiği kardeşlik gecesinde KURANI KERİMİ GÜZEL OKUMA DÜNYA BİRİNCİSİ HAFIZ MUSTAFA KIZILCAOĞLUNUN eşsiz tilavetiyle duygu dolu anlar yaşandı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren vakıf şube başkanı ve ilçe müftüsü ABDÜL MUHAMMED ÇINAR  bugüne kar gerçekleştirilen hizmetleri katılımcılarla paylaştı ve yeni dönemin hedeflerini sıraladı. Yeni dönemin en dikkat çeken hedefi ise; aksalur bölgesinde vakfa ait bir araziye kurulacak medeniyet köyü kamp merkezi projesiydi.
İlçe kaymakamı MEHMET MARAŞLI ve belediye başkanı FAHRİ YILDIZ kuran kurslarında başarı gösteren on kişiden talihli olana umre kazandıracak çekilisi gerçekleştirdi. Fatma ADIGÜZEL hanımefendi kurada kendi adının okunmasıyla gözyaşlarına hakim olamadı, tüm vakıf gönüllü ve görevlilerine dua ve teşekkürlerini ifade etti.
Türkiye diyanet vakfının 2017 tanıtım filminin gösterimiyle devam eden gecede, özellikle şahinefendi köyündeki bağışçılar olmak üzere vakıf hizmetlerine katkı sağlayan gönüllülere kardeşlik öncüleri teşekkür plaketi takdim edildi.
Arakan- Yemen- Suriye için şahinefendi köyünden çıkan toplam meblağ 36,175 tl.
Sanatçı Yusuf Karaburç un sahne almasıyla salonda coşku hakim oldu. Tekbirler eşliğinde birbirinden güzel ezgiler ve marşlar dinlendi.
4-6 yaş grubu eğitimi yapan iki kursun öğrencilerinin sahnede gösterdikleri performans da unutulmayacak güzellikteydi.
İki lise öğrencisi Furkan ve Necati nin iyilik, adalet, insanlık mesajları içeren karşılıklı konuşmaları ve semazen gösterimi programa renk katan diğer güzelliklerdi.
Son olarak sanatçı Yusuf Karaburç yeniden sahne aldı ve güzel ezgilerini katılımcılarla paylaştı. Karşılıklı dua ve teşekkürlerle kapanan programın akabinde Yusuf Karaburç ve Mehmet Berat kitap ve albümlerini imzaladılar.
Gün içinde yine mustafa paşa Kapadokya meslek yüksek okulu ve ürgüp öğrenci buluşmalarında da heyecan ve coşku hakimdi.
Üniversite yönetimi türkiye diyanet vakfını önemsediklerini ifade ederek birlikte gerçekleştirilecek çalışmalar için vakıf gönüllüleriyle bir süre sohbet ettiler.