Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Karacaören Köyünün Muhtarı Ali Çeri, Kapının yerinde olmadığını görünce Jandarmaya haber verdi.

Ürgüp'e bağlı Karacaören Köyünün çıkışında bulunan mezarlığın demir kapısı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. 

Karacaören Köyü Muhtarı Ali Çeri, Köy mezarlığının demir kapısının çalındığını söyleyerek, kapıyı köydeki vatandaşlara sorduğunu, Köylülerinde kapıdan haberinin olmadığını anlayınca durumu Jandarmaya bildirdiğini, ifade etti.

Ürgüp Haber Muhabirlerimize konuşan Muhtar Ali Çeri şöyle devam etti: "Zaten mezarlığımızın çevre düzeni ve duvarını hayırsever vatandaşlarla devletimizin katkısı ile yapmıştık. Mezarlık kapısına dahi tenezzül edecek insanların varlığı nedeniyle çok üzüldüm. Yapacak bir şey yok, böylede insanlar varmış, toplumda bu tip olayların olmaması açısından daha dikkatli olmakta fayda var." 

Kapının maddi bedelinden daha çok, kabristan kapısına tenezzül eden insanların olmasına çok üzüldüğünü belirten Muhtar Ali Çeri, "Mezarlık kapımızı çalan hırsızları Allah ıslah etsin, Köyümüzde mobese kameramız vardı fakat mezarlık köyün dışında olduğu için burayı görmüyor, bu olay sonrasında buraya da kamera taktırmayı düşünüyorum." dedi.