18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıl dönümü tüm yurtta kutlanırken, Ürgüp'te de ’18 Mart Şehitleri Anma Günü’’ ile ilgili çeşitli programlar düzenlendi.

Ürgüp Belediyesi Sinema Salonunda düzenlenen programa Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Timur Budak, Jandarma Komutanı Okan Özcan, Ürgüp Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emre Çaylan, Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, CHP Ürgüp İlçe Başkanı Ali Alper, İYİ Parti Ürgüp İlçe Başkanı Hüseyin Sevindik, Şehit Aileleri ve Gaziler, Daire Müdürleri ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okumasıyla başlayan törende açılış konuşması yapan Hayri Mehmet Ürgüplü Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mahir Öztürk, Çanakkale Zaferinin önemine değinerek "Çanakkale Zaferi şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biridir. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Çanakkale zaferi bütünüyle yaşanmış hadiselerden oluşan bir destandır’’ dedi.

Çanakkale konulu kompozisyon ve şiir  yarışmalarında dereceye giren eserlerin okunduğu programda dereceye giren Öğrencilere hediyeleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Kahramanlık türkülerine de yer verilen programda Çanakkale konulu gölge tiyatrosunu katılımcılar beğeniyle izledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yıldönümü programı hoşaf ikramı ve Çanakkale konulu resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.