Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Okullar Hayat Olsun" Projesi kapsamında hayata geçirilen Z-Kütüphanenin açılışı yapıldı.
Açılışa Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Aile Birliği Temsilcileri ve Öğretmenler katıldı.
Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, Ürgüp'ün İlk Zenginleştirilmiş kütüphanesinin 96.250 TL'nin Bakanlık Ödeneği ile ihale kapsamında yapımının 2 ayda tamamlandığını söyledi.
Özdemir, 59 Öğrencinin aynı anda yararlanabileceği Kütüphanenin 95 M2 alan üzerine kurulduğundan bahsetti.
Ürgüp'ün İlk Z Kütüphanesinin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, fiziki ortamın başarıyı etkilediğini, bundan sonraki süreçte gerek Bakanlık gerek hayırseverlerin desteği ile İlçedeki Z Kütüphanelerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Maraşlı kitap okumanın önemine de değindi.
9 Bilgisayar, 3 Satranç masası, 1300 kitap ve akıllı tahta ile desteklenen Z Kütüphane'nin açılışında dünyaca ünlü masalların kahramanları ilçe protokolünü karşılaması da beğeni topladı.