Ürgüp TESAN Anadolu Lisesi LYS´de bu yılda aldığı başarılı sonuçlarla Nevşehir’in gururu oldu. Son üç yıldır göstermiş olduğu başarıyı bu yılda ilk on bine 13 öğrencisinin girmesi ile perçinlemiş oldu. 

Bu güzel başarıya kayıtsız kalmayan Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Türkiye ilk 10 bine girerek başarı gösteren öğrencilerle iftarda buluştu.  

Taşğın, bu çocuklar bizim geleceğimiz, bunların başarıları hem NEVŞEHİR hemde TÜRKİYE’nin bir kazancıdır. Biz bize yakışanı yapmakla mükellefiz dedi.

Taşğın, Nevşehir´deki devlet okulları içerisinde en başarılı lise olan Ürgüp TESAN Anadolu Lisesi geçtiğimiz yıllarda da 3 kez üst üste yüzde 83 başarı elde ederek adından söz ettirmiştir. Bu konuda emeği geçen başta meslektaşlarım, aileler ve bu emekleri karşılıksız bırakmayan tüm öğrenci kardeşlerimi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim dedi. 
 

Öğrencilerle Konyalı Ömer Usta’da yapılan iftar programının ardından Kapodokya Park’ta, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ile bir araya gelip üniversite tercihleri konusunda sohbet etme imkanı buldular.