Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın’dan edinilen bilgilere göre Ürgüp’te düzenlenen girişimcilik kursları ile bugüne kadar toplam 120 kursiyer, eğitimlerini tamamlayarak "Uygulamalı Girişimcilik" sertifikasını aldı.

Nevşehir KOSGEB ve Ürgüp Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme ve girişimcilik kursları kapsamında düzenlen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ Ürgüp Ticaret odası toplantı salonunda cuma, cumartesi ve pazar günleri devam ediyor.

Yeni açılan kursa yoğun katılım olurken, Kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almayı hak ederek istenen standartlardaki projelerini KOSGEB’e kabul ettiren girişimciler devlet desteği, hibe ve kredi avantajlarından yararlanabiliyor.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın "İşsizliği ortadan kaldırmanın ve azaltmanın yolu; reel sektörün işgücü ihtiyacı doğrultusunda kısa süreli ve sonuca yönelik AB standartlarında eğitim ve meslek programları uygulamaktır. Bu gerçekten hareketle; Odamız, Nevşehir İş-Kur Müdürlüğü, Nevşehir KOSGEB Müdürlüğü işbirliği ile meslek edindirme ve girişimcilik programları Ürgüp’lü vatandaşlarımızın yoğun talebiyle devam ediyor." diye konuştu.