Ürgüp TOKİ alanında bulunan 4 işyeri TURYAP tarafından yapılan müzayede ile alıcılarını buldu.

Tüm Türkiye genelinde yapılan TOKİ projelerinde yer alan ve satışı yapılan taşınmazlarda en fazla ilgiyi Ürgüp’teki 4 dükkan çekti. İnternetten, telefonla, Ankara Salonda ve İstanbul Merkezde olmak üzere çeşitli yollarla teklif verilebilen ihalede dükkanlar 45.000 TL’den satışa çıkmıştı. Yoğun katılımın olacağı günler önceden belli olan müzayedede Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki Tokinin yaptığı planı ve projesi aynı olan dükkanların satıldığı fiyatların tam iki katına satışı yapıldı.

Ürgüp’ten Ankara’daki ihaleye katılmak üzere giden Şükrü Durusu, Ürgüp TOKi’deki konutları pahalı bulanlara "29 metrekare dükkanın 300 küsür bin liraya gittiği bir ilçede 110 bin tl yi 15 yıl da ödeyip ev sahibi olabiliyorsanız kusur bulmaktan vazgeçin" şeklinde değerlendirdi.

Haber merkezimizin yaptığı araştırma sonucunda 1 Nolu dükkanı 3080 bayrak numaralı internet katılımcısı, 2 nolu dükkanı Ürgüp’lü iş adamı Bekir Duman, 3 nolu dükkanı yine Ürgüp’lü bir market işletmecisi, 4 nolu dükkanı da İstanbul salondan bir katılımcı vererek en yüksek teklife sahip oldular.

Toplam 180 Bin TL’ye satışa çıkan 4 taşınmaz KDV ve Turyap komisyonu ile ortalama 1 Milyon 200 BİN TL’ye satılmış oldu. Alıcılara hayırlı olsun.