Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Oytun Akyol'un ''Gaziler Günü'' münasebeti ile ilgili yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

19 Eylül 1921’ de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’e 'Gazilik' unvanının verilişinin 93. Yıl dönümünde Gaziler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
 
Vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve üstün kahramanlıkları ile canlarından vazgeçmeye niyetlenmiş Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan tüm Gazilerimizin “Gaziler Gününü”  kutluyorum.

Vatanımızın selameti, Milletimizin bağımsızlığı ve aziz varlığının devamlılığı uğruna, üzerlerine düşen her sorumluluğun gereğini sonunu düşünmeden yapmış olan Gazilerimizi sadece bu günde hatırlamak doğru değildir. Bu nedenle, geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde, saygı, minnet ve rahmetle anmak en başta gelen Milli ve Manevi görevlerimizdendir. Bilinmelidir ki, gösterilen tolerans, hoşgörü, barış, çözüm süreci, demokratik açılım gibi kavramlar eşliğinde yürütülen ayrışma, ayrıştırma ve bölünmeye giden tehlikeli sürecin, dün ve bugün yapılan Vatan mücadelelerini unutturmaya asla gücü yetmeyecektir.

Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk milletini var etmek uğrunda üstün bir cesaret ve kahramanlık gösteren Gazilerimize hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuz ve minnet borcumuzdur.
 
Bu anlamlı gün dolayısıyla başta,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize saygılarımızı sunuyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum.