Ürgüp'ün az nüfuslu mahalleleri birleştirilmesi, Yeni kurulan TOKİ konutları ve Hastane alanının yeni bir mahalle kurulması, Nevşehir Valiliği tarafından onaylandı.
Ürgüp Belediye Meclisinin 09/12/2016 tarihli oturumunda karar verilen Mahalle Sayılarının düşürülmesi konusu, Ürgüp Kaymakamlığı'nın değerlendirmesi, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün uygun görüş bildirmesi ile Nevşehir Valiliği tarafından onaylandı.
Alınan karara göre;
Ürgüp İlçe Merkezinde bulunan Altıkapılı ve Kavaklıönü Mahallelerinin KAVAKLIÖNÜ MAHALLESİ adı altında,
Duayeri, Karağandere, Yenicami, Dutlucami ve Süphanverdi Mahalleleri DUAYERİ MAHALLESİ adı altında.
Kayakapı, Esbelli, Yunak, Musaefendi, Dereler ve Temenni Mahallelerinin TEMENNİ MAHALLESİ adı altında,
Aksalur Yenicami ve Aksalur Ağcaşar Mahallelerinin AĞCAŞAR MAHALLESİ adı altında,
Aksalur Gönen ve Aksalur Salur Mahallelerinin SALUR MAHALLESİ adı altında,
Sivritaş ve İmran Mahallelerinin birleştirilerek yeni isminin CUMHURİYET MAHALLESİ olmasına,
Yeni Hastane ve TOKİ arasında kalan alanda 15 TEMMUZ MAHALLESİ isimli yeni bir mahalle kurulmasının,
370 Evler Mahallesi isminin BAHÇELİEVLER MAHALLESİ olarak değiştirilmesinin Ürgüp Belediye Meclisinin 09/12/2016 tarihli 2016/47 sayılı kararı  ile kabul edildiği, bu değişikliklerin Ürgüp Kaymakamlığı tarafından da uygun görüldüğünün anlaşıldığı,
Sözkonusu değişikliklerin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 9. Maddesi gereğince yapılarak İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün incelemesi, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın olurları ile onaylandı.
Konuyla ilgili hayırlı olsun dileklerini belirten Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Mahalle sayısının azalmış olmasıyla vatandaşlarımıza ulaşan hizmetler noktasında herhangi bir aksama, azalma olmayacak. Ben ve ekibim vatandaşımıza hizmet noktasında dün olduğu gibi bugünde bir sıkıntı yaşatmayız. Durmadan yorulmadan gece gündüz demeden vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Alınan ve onaylanan karar, bürokratik bazı işlerin daha hızlı ve kolay yapılmasını sağlayacak, örneğin 39 nüfuslu bir mahalle, mahalli idareler seçiminde muhtar seçmeyecek. Belediyemizin ilgili birimlerine, Belediye Meclisimize, Ürgüp Kaymakamlığımıza, İl Mahalli İdareler Müdürlüğümüze ve Nevşehir Valiliğimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.