Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından Ürgüp'ün ortasından geçen Damsa Çayı, Dik duvarlı beton kanal, Taban kaplaması, menfez ve damsa çayının etrafına korkuluk (Pano Panel Çit) yapılması için geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Damsa Çayı Taşkın Korunma Kanalı İnşaat Projesi Sözleşmesi imzalandı.İş sonunda Ürgüp ilçe merkezi taşkın zararlarından korunacak.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde Damsa Çayı Taşkın Koruma İnşaatı yapım işi sözleşmesi DSİ 12.(Kayseri) Bölge Müdürü Okan Bal ve yüklenici firma yetkilileri arasında Ürgüp Belediyesinde imzalandı. Sözleşme imza töreninde Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da hazır bulundu.  

Yer tesliminin yapıldığı projede sözleşmenin imzalanması ile birlikte İş sonunda Ürgüp ilçe merkezi taşkın zararlarından korunacak. 120 gün içerisinde iş tamamlanması planlanan damsa çayının etrafı Ürgüp Belediyesi tarafından yapılacak çevre düzenlemesi ve özel proje ile çok amaçlı rekreasyon alanı haline getirilecek.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yapmış olduğu açıklamasında, "Uzun zamandır üzerinde durduğumuz Damsa Çayı taşkın korunma kanalı inşaatı yapım işi DSİ tarafından 2017 yatırım programına alındı. Her bahar ayında temizlik yaptığımız damsa çayının büyük bir kısmında beton menfez ve duvarlı beton ile artık tertemiz kanal haline gelecek, kanalın etrafı panel çitle korumaya alınacak. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapıp Damsa çayının etrafını yürüyüş parkuru, piknik alanı gibi çok amaçlı rekreasyon alanı haline getireceğiz. Ayrıca ürgüp ilçemizin turistik olması sebebiyle Damsa Çayı Taşkın Korunma Kanalının korkulukları özel olarak imal edilerek doğal dokuya uygun yapılacak.
" dedi.

Yıldız ;" Yapılan bu sözleşme ile eş zamanlı olarak yer teslimide yapılmış oldu. Bu doğrultuda Ürgüp ilçemizin marka değerini de yükseltecek olan bu proje yıl sonuna bitirilmiş olacak. Şimdiden İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Valimiz İlhami Aktaş'a, Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider'e ve DSİ 12. Bölge Müdürü Okan Bal ile emeği geçen herkese ve bugüne kadar ilçemize yaptığımız yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz hizmetler ve bundan sonra da gerçekleştireceğimiz hizmetler için sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Bu arada Damsa çayı kapalı sistem sulama projesinede hız verildi. Yapılan ön çalışmaların tamamlanması ile birlikte, 2017 Ağustos ayı sonunda da bu proje de hayata geçirilecek.