Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Av. Yakup Zengin, Başkan Yardımcısı Meltem Acar, Veteriner Ulaş Dönmez, Sayman Mimar Metin Başpınar ve diğer üyelerden oluşan bir heyet ilk olarak Nevşehir’e bağlı Ürgüp ilçesinde Özel Ürgüp Bizim Köpekler Bakımevi'ni ziyaret etti.

Bu ziyaret sırasında yapılan incelemelerde bakımevinin çok temiz, tertipli olduğu ve hayvanların konaklama sırasında yatacakları yerden yiyecek ve içeceklerine kadar her ihtiyacının düşünüldüğü bir barınak gözlemlendi.  

Özel Ürgüp Bizim Köpekler Bakımevi'nin yerinin hayvan sever bir vatandaş tarafından sağlandığı belirtilirken, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın Köpek Bakımevine özel bir ilgi gösterdiği, buraya elemanlar ve veteriner görevlendirildiği, diğer ihtiyaçların da eksiksiz karşılandığı bildirildi.

Aksaray Hayvan Hakları Koruma Derneği yöneticileri, daha sonra Nevşehir Avanos'a geçerek, Avanos Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Geçici Barınağı'nı ziyaret ettiler. Yeni kurulmakta olduğu görülen barınağın yine ihtiyaca uygun bir şekilde konumlandığı gözlemlendi. AKHAYKOR yöneticileri özellikle Ürgüp ve Avanos’ta Sokak hayvanlarının ait oldukları yerde ve sokakta ilçe sakinlerinin bakımı ile yaşamlarını sürdürdüklerini bizzat yerinde gözlemlediklerini ve her iki ilçeye de bu konuda tam not verdiklerini kaydettiler.