Ürgüp Anadolu İmam Hatip Lisesi Avrupa Birliği Kulübü tarafından bugün Ürgüp Sinema ve Kültür Merkezinde “Doku ve Organ Bağışı” bilgilendirme programı yapıldı.

Ürgüp Sinema ve Kültür merkezinden yapılan programa Nevşehir Doku ve Organ Bağışı İl Koordinatörü Şenay Karakuş, Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukukçusu Yardımcı Doçent Doktor İbrahim Yılmaz, Ürgüp Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ürgüp Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin yanı sıra organ bağışında bulunan ve organ nakli yapılmış hastalar katıldı.

Program Organ bağışının önemini anlatan Sinevizyon gösteri ile başladı, daha sonra Nevşehir Doku ve Organ Bağışı İl Koordinatörü Şenay Karakuş Organ Bağışının önemini, hangi organların bağışlanabileceğini, Türkiye’de ve Nevşehir’de yapılan organ bağışlarının rakamlarını ve çeşitli konularda katılımcılara bilgiler verdi. Şenay Karakuş’un konuşmalarının ardında Kürsüye Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukukçusu Yardımcı Doçent Doktor İbrahim Yılmaz gelerek Organ Bağışının İslami Yönlerini anlattı. Konuşmaların ardından organ nakli sonucu hayata tutunan Fuat Gündüz sahneye gelerek duygularını anlattı.

DOKU VE ORGAN BAĞIŞI KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Fuat Gündüz 2004 yılında karaciğer yetmezliği sıkıntı yaşamış ve 2004 yılından 2008 yılına kadar çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi görmüş, 2008 yılında rahatsızlığı artarak karaciğer nakline ihtiyaç duyulmuş tek çaresininde karaciğer nakli yapılmasını olduğunu belirten doktorlar, kadavradan organ bağışının gecikebileceğini göz önünde bulundurularak hemen canlı vericiden nakil gerçekleşmesini gerektiği saptanmış daha sonrada Fuat Gündüz’ün oğlu Hasan Gündüz Canlı verici olarak babasına karaciğerinin yarısını vermeyi kabul ederek babasının yaşamasına vesile olmuştur.

Program Ürgüp Anadolu İmam Hatip Lisesi Avrupa Birliği Kulübünün konuşmacılara hazırladığı hediyelerinin takdiminin ardından sonra erdi.

Haber: Şerif Taşer