Ürgüp Cumhuriyet Meydanının karşısında bulunan sıralı dükkanlarda Ürgüp’e has yöresel ürünlerin satışı yapılıyor. Ürgüp’e gelen yerli yabancı misafirler memleketlerine götürmek üzere hediyelik ve kışlık doğal ürünleri tercih ediyor.

Ürgüp Kuruyemiş adıyla faaliyet gösteren, kuruyemiş ve yöresel ürünlerin satışının yapıldığı işletmenin sahipleri Mustafa Cintosun ve Fatih Yavuz, sezon boyunca işlerin iyi olduğunu,özellikle bayramdan sonra ürün yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

Vatandaşların Ürgüp’e has kabak çekirdeği, kayısı, badem gibi ürünlere rağbet gösterdiklerini ifade eden işyeri sahipleri yıl boyunca gelen müşterilerinin sonradan tekrar arayarak kargoyla ürün talep ettiklerini de belirttiler.

İşyeri tanınmış yüzleri de ağırlıyor. Bir sinema filminin çekimi için Ürgüp’te bulunan Mahallenin Muhtarları dizisinde Temel’i canlandıran, Galip Derviş, Bebek işi gibi dizilerde rol alan, Takva, O Şimdi Mahkum, Yazı tura gibi sinema filmlerinde rol alan oyuncu Erkan Can’da zaman zaman Ürgüp Kuruyemiş’e uğrayarak Ürgüp’ün yöresel lezzetlerinden tadıyor.