İlçemizin önemli isimlerinden olan hayırsever Memiş Aksoy, 370 evler mahallesinde yaptırdığı Memiş Aksoy Camiinin bahçesinde düzenlenen programda Ürgüp’teki din görevlilerinin katılımıyla hatim okundu.

 

    
MEMİŞ AKSOY

          1943 Yılında Nevşehir ili Ürgüp ilçesi Karain köyünde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Mehmet Annesinin adı Eminedir. 
          Memiş AKSOY 1966 yılına ka
dar Karain köyünde çiftçilik ve çobanlık yaparak hayatını sürdürmüştür. 1966 Yılında İsveç’e işçi olarak gitmiş belli bir birikim yaptıktan sonra İş hayatına atılmış ve temizlik şirketi kurmuştur. Kısa zamanda bu işte başarı sağlamıştır.
         Memiş Aksoy Yardımsever bir kişiliğe sahiptir.  Kazandığı paraların büyük bir bölümünü hayır kurumlarına harcayarak örnek teşkil edecek davranışlarda bulunmuştur.  Kazancının büyük bir kısmıyla Ürgüp’e 1 okul 1 Cami ve huzur evi yaptırmıştır. Yaptığı yardımlar bununla da sınırlı kalmamıştır daha ilerileri düşünerek yaptığı okula ömür boyu gelir getirecek gayrimenkullerde bağışlamıştır. Bunun yanında sayısız insana yardımlarda bulunmuştur. Memiş Aksoy bir konuşmasında şu sözleri ile yardım etmesinin sebebini açıklamıştır. ‘’Ben hayır yapmayı seviyorum,Hayır yaptığımda kendimi çok mutlu hissediyorum
’’