Ürgüp'te  bir araç içerisinde 1 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgilere göre; Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri satılmak üzere Ürgüp ilçesine araç içerisinde uyuşturucu madde getirileceği bilgisine ulaştı.

Gece saatlerinde plakası tespit edilen söz konusu aracı takibe alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçilerek aracı Ürgüp ilçe girişinde durdurmak istedi.

İçerisinde D.Ş(38) ve A.K (25) isimli şahısların bulunduğu araç burada polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından şahısların kullandığı araç Ürgüp ilçe merkezinde yakalandı. Araç içerisinde yapılan aramada 1 kg esrar ele geçirilirken D.Ş ve A.K isimli şahıslar gözaltına alındı.

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından savcılığa sevk edilen D.Ş ve A.K ‘Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Satmak’ suçundan nöbetçi mahkemeye çıkartıldı. Şüpheli şahıslardan A.K burada tutuklanarak cezaevine gönderilirken D.Ş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.