Ürgüp Belediyesinin yenilediği altyapının bitmesiyle birlikte imar yollarında BSK sıcak asfalt yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Ürgüp’te 2012 yılında başlayan altyapı çalışmaları yaz aylarıyla birlikte tamamlanmak üzere.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasına müteakip bozulan ve zarar gören imar yollarımızı BSK (Sıcak Asfalt) kaplama ile yenilemeyi planlamaktayız. Yaklaşık 135.000 m² lik BSK ve 100.000 m² lik kaldırım yapmayı hedefliyoruz.

Yıllık binlerce turistin ziyaret ettiği Ürgüp’e yakışan yolların yapılması ve hizmete açılması için Belediye bütçesinde yol için ayırdıkları paranın bulunduğunu belirten Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, planladığımız miktara göre eksik olan yaklaşık 10.000.000 TL’lik tutarın Ulaştırma Bakanlığından ve Kültür ve Turizm Bakanlığından maddi destek sağlanması amacı ile ilgili arkadaşlarımızla planlamalarımızı projelerimizi hazırlıyoruz. İnşallah 2016 yılı içerisinde Kavaklıönü mahallesinin altyapısı tamamlandığında üstyapımızı, yollarımızı, kaldırımlarımızı öyle bir yapacağız ki, bugün bizlere kızanlar o gün teşekkür edecek. Geleceğimiz için, çocuklarımız için bunları planladık ve başarıyoruz elhamdulillah. şeklinde konuştu.

Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü geçmiş yıllarda bir anket yapmış, halka yöneltilen sorularda vatandaştan %78 oranında BSK sıcak asfalt kaplama talebiyle karşılaşmıştı.