23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü etkinlikleri Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyarak başladı. Daha Sonra Ürgüp Çim sahasında düzenlenen kutlama programına geçildi. Saat 11.00 da başlayan kutlama programı yaklaşık 2 saat sürdü.

Program İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Daha sonra Ürgüp Atatürk Ortaokulunda eğitim gören bir öğrenci tarafından 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı ile ilgili bir konuşma yaptı. Program Mehmet Dinler İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı müzikli oyun gösterisi, Şiir yarışmasında 1. Olan yarışmacının şiirini okuması, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin Gitar Dinletisi, Kompozisyon yarışmasında 1. Olan yarışmacının eserini okuması ve H.Memiş Aksoy İlk okulu öğrencilerinin hazırladığı müzikli oyun gösterisi ile devam etti.

Çocuklar daha sonra Tören alanında düzenlenen Sandalye Kapmaca, Balon patlatma, Yumurta taşıma ve çuval yarışlarında kıyasıya yarıştılar. Yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Kutlama programı düzenlenen eğlence ve palyaço gösterisi ile sona erdi.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Sayın Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Garnizon Komutanı M. Barış Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda Ürgüplü vatandaşlar katıldı.