Ürgüp Belediyesi tarafından 7 yıldır sosyal belediyeciliğin gereği olarak yerine getirilen sünnet şöleninde bu yıl eğlenceye biraz ara verilerek mevlid-i şerif, hatim ve kuran-ı kerim tilaveti okundu.

Erkekliğe ilk adımı atan çocuklar ve ailelerinin yanı sıra etkinliğe Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Mustafa Açıkgöz ve Mehmet Varol ile siyasi partilerin ilçe başkanları ev sahibi belediye başkanı Fahri Yıldız ile Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, aileleri ve çocukları tebrik ederek Belediye olarak bu zamana kadar 500'e yakın çocuğun sünnet merasimlerini gerçekleştirdiklerini, haklı olarak gururlu olduklarını ifade etti. Yıldız, "Özellikle tüm sünnet etkinliklerinde İstanbul'da iş adamı olan hemşehrimiz Abdulkadir Akdeniz ağabeyime telefon ediyorum, şu kadar elbiseye ihtiyacımız var diyorum, sağolsun hiç geri çevirmiyor 7 yıldır çorabından ayakkabısına kadar Abdulkadir ağabeyim ve oğlu Mustafa Akdeniz hemşehrilerimiz bu işin ucundan tutuyor. Sağolsunlar." dedi.

Yıldız sözlerini, sünnet etkinliğine katkı sağlayan Kaymakam Alper Balcı'ya, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın'a, Sadettin Eraslan'a, Yarımdağ inşaat Çağlar Bey'e ve yine geçen yıllar olduğu gibi stand kurarak hayırda yarışan turizmci hemşehrilerine teşekkür ederek tamamladı.

Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'de sünnet olan çocukları ve aileleri tebrik ederek "Erkekliğe ilk adımı atan gençleri darısı damat olarak görmeye" dedi.

Son olarak konuşan ilçe Kaymakamı Alper Balcı ise, çoğu etkinliğe ilk defa Ürgüp'te şahit olduğunun altını çizerek, Ürgüp'te yaşayan çocuklar çok şanslı benim böyle bir sünnet düğünüm, sünnet elbisem olmadı. dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğünde görevli din görevlileri tarafından mevlid, kuranı kerim ve dua okundu.

Katılımcı protokol tarafından sünnet olan çocuklara altın takı töreninin ardından ilçede faaliyet gösteren firmalar tarafından, vatandaşlara etli pilav, nohut, ayran ve tatlı ikram edildi.